Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στα Χανιά για τη διπλή γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου πολιούχου των Χανίων και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Στις εορταστικές εκδηλώσεις των Εισοδίων της Θεοτόκου Πολιούχου των Χανίων, και στις εκδηλώσεις τιμής της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων παραβρέθηκε σήμερα στα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο Περιφερειάρχης στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου και στη συνέχει συμμετείχε με τους εκπροσώπους των Αρχών και τους πιστούς στη λιτάνευση της εικόνας των Εισοδίων της Θεοτόκου στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων.
Ακολούθως στο μνημείο πεσόντων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειάρχη, τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό.
Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στη διπλή γιορτή, ευχήθηκε στους Χανιώτες, Χανιώτισσες, σε όλους τους Κρητικούς, χρόνια πολλά, λέγοντας ότι είναι μια ξεχωριστή ημέρα, μια διπλή γιορτή, των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ειδικότερα στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε:
«Τα Χανιά εορτάζουν και τιμούν σήμερα την Πολιούχο
τους Παναγία. Μια σημαντική μέρα για την πόλη, την
Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Με πίστη στις δυνάμεις
της κοινωνίας μας και με αισιοδοξία για το μέλλον του
τόπου μας, ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλους τους
Χανιώτες. Στα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στους
ανθρώπους που φυλάττουν τα Ελληνικά σύνορα στην
ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα, εκφράζουμε ένα μεγάλο
ευχαριστώ με τη διαβεβαίωση ότι η σκέψη μας και οι
ευχές μας είναι πάντα δίπλα τους. Χρόνια Πολλά σε όλους».
Από πλευράς Περιφέρειας παράλληλα με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Αντώνης Παπαδεράκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.