Ο Περιφερειάρχης στην διπλή εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου πολιούχου των Χανίων και της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ημερομηνία:

Στις εορταστικές εκδηλώσεις των Εισοδίων της Θεοτόκου Πολιούχου των Χανίων, και στις εκδηλώσεις τιμής της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο Περιφερειάρχης στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία, την δοξολογία που τελέστηκαν συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Δαμασκηνού, Αμφιλοχίου, Ανδρέα, Κυρίλλου και στη συνέχεια συμμετείχε με εκπροσώπους των Αρχών και τους πιστούς στη λιτάνευση της εικόνας των Εισοδίων της Θεοτόκου στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων.
Ακολούθως στο μνημείο πεσόντων τελέστηκε από τον Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνό επιμνημόσυνη δέηση για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειάρχη, τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στη διπλή γιορτή, ευχήθηκε στους Χανιώτες, Χανιώτισσες, σε όλους τους Κρητικούς, χρόνια πολλά, λέγοντας ότι είναι μια ξεχωριστή ημέρα, μια διπλή γιορτή, των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ειδικότερα στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε: «Ημέρα διπλής εορτής σήμερα. Τα Χανιά τιμούν την Πολιούχο τους Παναγία. Μια σημαντική μέρα για την πόλη, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Εορτάζουμε, επίσης, την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, τιμώντας την προσφορά των ανθρώπων που με αυταπάρνηση, υποδειγματικό ήθος, βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, υπερασπίζοντας την Πατρίδα. Στους ανθρώπους που φυλάττουν τα ελληνικά σύνορα στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα, εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ με τη διαβεβαίωση ότι η σκέψη μας και οι ευχές μας είναι πάντα δίπλα τους. Ο αγώνας τους αξίζει το σεβασμό όλων μας.
Με πίστη στις δυνάμεις της κοινωνίας μας και με αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας, ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλους τους Χανιώτες και σε όλα τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Χρόνια Πολλά σε όλους.»
Στις εορταστικές εκδηλώσεις στα Χανιά ήταν παρόντες οι Βουλευτές Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, Σέβη Βολουδάκη.
Από πλευράς Περιφέρειας παράλληλα με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χανίων Νίκος Καλογερής, Περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δ/της της 7ης ΥΠΕ και Περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Παπαβασιλείου, τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι Ενόπλων δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας και χιλιάδες πολίτες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χαμός στον ΒΟΑΚ: “Κανείς δεν ήταν ενημερωμένος...

Τι ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής για το...

Δήμος Πλατανιά:«Μαζί για τον Μάνο – Ένα...

Ο Δήμος Πλατανιά εκφράζει τη βαθιά του συμπαράσταση και...

Χαμός στον ΒΟΑΚ: “Κανείς δεν ήταν ενημερωμένος...

Τι ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής για το...

Δήμος Πλατανιά:«Μαζί για τον Μάνο – Ένα...

Ο Δήμος Πλατανιά εκφράζει τη βαθιά του συμπαράσταση και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αγρότες: Επιστροφή στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ – Ποιοι απαλλάσσονται από πρόστιμα και δηλώσεις

Νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δίνει τη...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...

Ο Μανώλης Κονταρός μιλάει για τους απόδημους Κρήτες

Ο δημοφιλής Κρητικός καλλιτέχνης είναι ο καλεσμένος στο 7ο...