Ο Ρεθεμνιώτης καπετάνιος Απόστολος Αποστολάκης βραβεύτηκε ως καπετάνιος της χρονιάς [Video]

Ημερομηνία:

Τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας βραβεύτηκαν στην εκδήλωση της «Lloyd’s List Greek Shipping Awards», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χωρίς την συνήθη παρουσία κοινού, εξαιτίας των ειδικών περιορισμών που εφαρμόζονται λόγω κορωνοϊού και μεταδόθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στον ναυτιλιακό χώρο και διοργανώθηκε και φέτος από την «Lloyd’s List», τυπηρεσία παροχής διεθνών ναυτιλιακών πληροφοριών από το 1734.

Με οικοδεσπότες τον Nigel Lowry της Lloyd’s List και την Adriana Paraskevoulou, παρουσιάστρια ειδήσεων στον ελληνικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ, η εκπομπή «έδωσε» βραβεία σε 18 κατηγορίες επιτευγμάτων και βασικό κριτήριο αξιολόγησης ήταν τα μέτρα προφύλαξης που ελήφθησαν για την προστασία των επιβατών και τη μη διασπορά του COVID-19.

Πολύ σημαντική διάκριση κέρδισε και ο «δικός μας» καπετάνιος του «Ελευθέριος Βενιζέλος», Απόστολος Αποστολάκης., ο οποίος κέρδισε τον τίτλο του «Seafarer of the Year», δηλαδή του θαλασσοπόρου καπετάνιου της χρονιάς που μας πέρασε.

Ο κ. Αποστολάκης κατάγεται από το Γεράνι Ρεθύμνου, από μια «πολύ» ναυτική οικογένεια. Μια οικογένεια που έχει παράδοση στη ναυτιλία, είτε την εμπορική, είτε την στρατιωτική.

Είναι ανιψιός του ναυάρχου Αποστολάκη και φυσικά όλοι είμαστε περήφανοι για την διεθνή αναγνώριση και βράβευση ενός σπουδαίου ρεθεμνιώτη.

Ο κ. Αποστολάκης να σημειωθεί βραβεύτηκε για την γενναία και ψύχραιμη στάση του στις 3 Απριλίου 2020, όταν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Συμπληρωματικά να ενημερώσουμε ότι «Ναυτιλιακή Προσωπικότητα για το 2020» επελέγη η κ. Άννα Αγγελικούση και τον τίτλο του «Lifetime Achievement recognition» κέρδισε ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:1.000 κράνη από τον ΟΦΥΠΕΚΑ για τους...

ΟΦΥΠΕΚΑ: 1.000 ΚΡΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΗ Χίλια...

Παρεμβάσεις Δημάρχου Ρεθύμνης –...

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Κρήτης και Πρόεδρος της...

Ρέθυμνο:1.000 κράνη από τον ΟΦΥΠΕΚΑ για τους...

ΟΦΥΠΕΚΑ: 1.000 ΚΡΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΗ Χίλια...

Παρεμβάσεις Δημάρχου Ρεθύμνης –...

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Κρήτης και Πρόεδρος της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βούληση της Δημοτικής Αρχής του Αγίου Νικολάου η αναστήλωση του Φάρου του Αφορεσμένου

Εποικοδομητική συνάντηση του Δημάρχου Μανώλη Μενεγάκη με την Υπηρεσία...

Χανιά:«Απουσία Δημάρχου Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη»

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, θα απουσιάζει από...

WTM Λονδίνου: Το στοίχημα του ελληνικού τουρισμού για το 2026

Ρεκόρ, επενδύσεις και νέα στρατηγική. Όλα όσα ειπώθηκαν για...