O Σεβ.Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σε διεπιστημονικό συνέδριο

Ημερομηνία:

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΣΕ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
6 Μαρτίου 2023

Το πρωί της Δευτέρας, 6ης Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, στο Κολυμπάρι Κισάμου, και παρακολούθησε τις εργασίες του Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Σύγχρονες Τάσεις στην Κοινωνική Προστασία: Προτάσεις, Προκλήσεις και Προοπτικές», το οποίο διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και τα Ιδρύματά της, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής παραχωρήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού κατά την έναρξη του Συνεδρίου, ενώ, υπό την ιδιότητά του ως Αναπληρωματικού Μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης από πλευράς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, μετέφερε τις ευχές του Συνοδικού Βουλευτηρίου της Εκκλησίας Κρήτης προς τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Αμφιλόχιο και όλα τα επίλεκτα μέλη και τους εισηγητές του σημαντικού αυτού Συνεδρίου, τονίζοντας την επί 50 και πλέον έτη σπουδαία προσφορά του πνευματικού τούτου Καθιδρύματος σε ολόκληρη την Ορθοδοξία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος με θερμούς λόγους καλωσόρισε όλους τους εκλεκτούς συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων τον αξιότιμο κ. Γεώργιο Σταμάτη, Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εκπροσώπους αρχών και φορέων, καθώς και τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Σταύρο Κοφινά, Συντονιστή του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο Χώρο της Υγείας.
Τον Επίσκοπό μας συνόδευσαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Καλυβιανάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Παπαλεβυζάκης, Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γαλεράκης, Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Τουρισμού...

Με ποικίλες διαστάσεις, σημαντικά μηνύματα , ασφάλεια και επιτυχία...

Συγχαρητήρια δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης για τις...

Τις θερμότερες συγχαρητήριες ευχές της προς τους Ρεθεμνιώτες αθλητές...

Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Τουρισμού...

Με ποικίλες διαστάσεις, σημαντικά μηνύματα , ασφάλεια και επιτυχία...

Συγχαρητήρια δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης για τις...

Τις θερμότερες συγχαρητήριες ευχές της προς τους Ρεθεμνιώτες αθλητές...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επανάσταση στην Ογκολογία φέρνει η μελέτη για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος

Μία νέα ελπιδοφόρα θεραπευτική εξέλιξη ανακοινώθηκε στο φετινό Αμερικανικό...

Νέος εξοπλισμός πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου Χερσονήσου

Με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας στις παραλίες του...