Ο Τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Ημερομηνία:

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ
ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
21 Απριλίου 2024

Το απόγευμα της Κυριακής Ε΄ Νηστειών, 21ης Απριλίου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της εφετινής Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σελευκείας κ. Θεοδώρου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.
Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος καλωσόρισε με θερμούς λόγους αγάπης και τιμής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, εκφράζοντας τη χαρά του για την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολή μας και αναφερόμενος στους δεσμούς πολυετούς φιλίας και συνοδοιπορίας τους στη διακονία της Αγίας μας Εκκλησίας. Ο Επίσκοπός μας τόνισε ότι η σημερινή ημέρα, κυριολεκτικά «από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός», ήταν γεμάτη ευλογίες, ευχαριστώντας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σελευκείας κ. Θεόδωρο για την παρουσία του από το πρωί, στη Θεία Λειτουργία, μέχρι και τον Κατανυκτικό Εσπερινό.
Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος, με λόγο πατερικό και εμπνευσμένο, ανέπτυξε το θέμα: «Το μυστήριο της μετανοίας και η Οσία Μαρία η Αιγυπτία», αναφερόμενος στο βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και στο παράδειγμα της αληθινής και έμπρακτης μετάνοιάς της και τονίζοντας την ανάγκη όλοι μας να βιώνομε το μυστήριο της μετανοίας και να αποκαθιστούμε την κοινωνία μας με τον Θεό.
Μετά το πέρας τη ομιλίας του Σεβασμιωτάτου κ. Κυρίλλου, ευχαριστήρια αποφώνηση απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σελευκείας κ. Θεόδωρος, εκφράζοντας τη χαρά του για την παρουσία του, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και κομίζοντας προς όλους την Πατρική Ευχή και Ευλογία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.
Κατά τη διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την τιμία χείρα εκ του ιερού λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ως και αποτμήματα ιερών λειψάνων άλλων ιαματικών Αγίων, που φυλάσσονται στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τοπλού Σητείας, τα οποία εκόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Καθηγούμενος της Μονής και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, συνοδεύοντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του κ. Κύριλλο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου για τις Επιτροπές...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο...

«Μίλα, Άκου, Στήριξε: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για...

Με κοινωνική ευαισθησία και σταθερό προσανατολισμό την καλλιέργεια μιας...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου για τις Επιτροπές...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο...

«Μίλα, Άκου, Στήριξε: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για...

Με κοινωνική ευαισθησία και σταθερό προσανατολισμό την καλλιέργεια μιας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: «Ξεκάθαρα εκλάπησαν από τον λόρδο Έλγιν»

Το διήμερο συνέδριο «Διάλογοι για την Αθήνα: Από τον...

Άνοιξε η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις στο επίδομα παιδιού Α21

Επαναλειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Επιδόματος Παιδιού Α21, προκειμένου...

«e-honey»: Ψηφιακό «μάτι» στο μέλι – Πρόστιμα έως 10.000 ευρώ για παραγωγούς και εμπόρους

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα καταγράφει την παραγωγή, τις εισαγωγές,...

Επίδομα θέρμανσης 2026: Η ημερομηνία-κλειδί για τα νέα ποσά και την πρώτη πληρωμή

Ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Περισσότερα χρήματα για...