΄΄Ο Θεός της Σφαγής ΄΄από το ΔΗΠΕΘΕΚ στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

ΓΙΑΣΜΙΝΑ ΡΕΖΑ
Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του Γεωργίου Χορτάτση, παρουσιάζοντας στο κρητικό κοινό ένα από τα κορυφαία δείγματα της σύγχρονης δραματουργίας, το έργο της Γιασμίνα Ρεζά, «Ο Θεός της Σφαγής», χειμερινή παραγωγή για το 2024, που έκανε πρεμιέρα στα Χανιά, στο Βενιζέλειο Ωδείο στις 2 Οκτωβρίου. Η παράσταση θα περιοδεύσει σε όλη την Κρήτη ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα στο θέατρο Πορεία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Σε ένα σαλόνι στο Παρίσι, δυο νεαρά ζευγάρια συναντιούνται για να συζητήσουν τη συμπλοκή των δύο εντεκάχρονων παιδιών τους. Αναζητώντας μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, θα φανερώσουν τους μύχιους εαυτούς τους κι η αρχικά πολιτισμένη, ώριμη συζήτηση, θα οδηγηθεί στη βαρβαρότητα.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Οικογένεια έχει αλλάξει. Οι νέες γενιές γονιών, πιο μορφωμένες και κοσμοπολίτικες, έχουν αγκαλιάσει έναν καλύτερο τρόπο ανατροφής των παιδιών τους. Όμως, πόσο ικανοί είμαστε να αντισταθούμε στα αρχέγονα ένστικτα, στο βίωμα της δικής μας παιδικής ζωής, στη βία που μας ασκεί η διαρκής υπεράσπιση της δημόσιας εικόνας μας; Η κοινωνία του πολιτισμού, εμποτισμένη πλέον από το πνεύμα του νεοφιλελευθερισμού, συνεχίζει την αέναη πάλη με τη χαλιναγώγηση των ταμπού. Κι ο θεός, το τοτέμ του ασυνειδήτου μας, συνεχίζει να μας κυβερνά, όσο κι αν τον αποκηρύσσουμε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Γιώργος Αρχιμανδρίτης
Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης
Σκηνικά, Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Φωτογραφίες αφίσας – προβών – παράστασης: Γιώργος Αναστασάκης
Τrailer: Φωτόπολις Χανιά

Παίζουν: Ιώ Ασηθιανάκη, Φανή Γεωργακάκη, Γιώργος Κριθάρας, Φοίβος Παπακώστας
Ηράκλειο, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο – Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€ (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, άνω των 65ετών, ΑΜΕΑ)

Ηλεκτρονική προπώληση:
https://www.more.com/theater/o-theos-tis-sfagis-1/ και στο ταμείο του θεάτρου 1,5 ώρα πριν από κάθε παράσταση

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δήμος Χερσονήσου συγχαίρει την Ελληνική Ομοσπονδία...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF...

Το ιστορικό κτήριο της Λότζια στο Ηράκλειο...

Εντυπωσιακές εικόνες έρχονται από το Ηράκλειο, όπου οι εορτασμοί...

Ο Δήμος Χερσονήσου συγχαίρει την Ελληνική Ομοσπονδία...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF...

Το ιστορικό κτήριο της Λότζια στο Ηράκλειο...

Εντυπωσιακές εικόνες έρχονται από το Ηράκλειο, όπου οι εορτασμοί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το ιστορικό κτήριο της Λότζια στο Ηράκλειο «ντύθηκε» στα ασπρόμαυρα για χάρη του Κυπελλούχου ΟΦΗ

Εντυπωσιακές εικόνες έρχονται από το Ηράκλειο, όπου οι εορτασμοί...

Ρέθυμνο:Κάλεσμα από την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, χαιρετίζει...