Ο Τσιόδρας για τη νόσο Καβασάκι και τα παιδιά

Ημερομηνία:

Στη νόσο Καβασάκι αναφέρθηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι υπάρχει θεραπεία για τη νόσο Καβασάκι ενώ υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει μάλλον συσχέτιση με τον κορονοϊό.

“Τον ξέρουν καλά οι παιδίατροι. Υπάρχει επαγρύπνηση” επισήμανε ο κ.Τσιόδρας για τη συγκεκριμένη νόσο.

Το σύνδρομο είπε ακόμα ο κ. Τσιόδρας πλήττει κυρίως μικρά παιδιά, κάτω των 5 ετών.

Τα συμπτώματα είναι εξανθύματα και πυρετός. Υπάρχει όμως θεραπεία, την γνωρίζουν οι παιδίατροι και το σύνδρομο είναι πολύ σπάνιο. Φαίνεται ότι υπάρχει διασύνδεση με τον κορονοϊό.

Ακουσα ένα τέτοιο περιστατικό που εμφανίστηκε στη Βόρειο Ελλάδα. Εχουμε και στην επιτροπή 3 παιδίατρους λοιμωξιολόγους και ευτυχώς υπάρχει θεραπεία.

Υπάρχει συσχέτιση με τον ιό αλλά είναι σπάνια. Και ευτυχώς, δεν έχουμε μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα οπότε έχουμε και λίγα κρούσματα αυτής της ασθένειας.

Αλλωστε αυτό δείχνουν και τα κρούσματα στον υπόλοιπο κόσμο. Η αναλογία με τα κρούσματα του ιού είναι μικρή. Είναι σπάνιο φαινόμενο όμως παραμένουμε σε επαγρύπνιση.

Εντωμεταξύ:

Καθησυχαστικός παρουσιάζεται ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, ο καθηγητής παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ σχετικά με το σύνδρομο Καβασάκι που προσβάλλει τα παιδιά.

Με αφορμή το νέο κρούσμα της νόσου που διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι «Καβασάκι είχαμε προ κοροναϊού.

Το βλέπαμε παλιότερα και θα το βλέπουμε και μετά την πανδημία. Πρόκειται βέβαια για μία σπάνια νόσο» είπε ο κ. Ροηλίδης και πρόσθεσε:

«Σε κάποια μέρη του κόσμου με τον επιπολασμό της νόσου Covid-19, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο είχαμε παρόμοια υπερφλεγμονώδη νοσήματα. Κάποια παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, κάποια όχι».

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ελλάδα στις φλόγες: 33 συλλήψεις για...

Οι 30 υποθέσεις αφορά σε αμέλεια και τρεις σε...

Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον...

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...

Η Ελλάδα στις φλόγες: 33 συλλήψεις για...

Οι 30 υποθέσεις αφορά σε αμέλεια και τρεις σε...

Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον...

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Ελλάδα στις φλόγες: 33 συλλήψεις για εμπρησμό τις τελευταίες πέντε ημέρες

Οι 30 υποθέσεις αφορά σε αμέλεια και τρεις σε...

Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον χρόνο

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...

Τραγική ειρωνεία στα Βίλια: Εθελοντής έσωζε σπίτια ενώ το δικό του γινόταν στάχτη [βίντεο]

Συγκλονίζει το δράμα εθελοντή δασοπυροσβέστη στα Βίλια, ο οποίος...