«Όχι» της οικογένειας Μπακογιάννη στη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός»

Ημερομηνία:

Τέλος στη δημόσια συζήτηση που είχε προκληθεί σχετικά με τηνμετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» του μετρό σε «Παύλος Μπακογιάννης» έβαλε η οικογένεια με ανακοίνωσή της.Σε δήλωση της, αφού ευχαριστεί θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού, τονίζει πως δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

«Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη.

Το χρονικό της απόφασης
Την απόφασή της να μετονομάσει τον Σταθμό του Ευαγγελισμού σε «Παύλος Μπακογιάννης» είχε ανακοινώσει την Παρασκευή η Αττικό Μετρό με αφορμή και την συμπλήρωση 30 ετών από την δολοφονία του, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «Άγιος Δημήτριος», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γιατί καίγεται κάθε χρόνο η Ελλάδα; Οι...

Φωτιές και πυρομετεωρολογικές συνθήκες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης...

Financial Times: «Οι μεγάλες πυρκαγιές αποκαλύπτουν το...

Το δημοσίευμα των Financial Times με αφορμή τη μεγάλη...

Γιατί καίγεται κάθε χρόνο η Ελλάδα; Οι...

Φωτιές και πυρομετεωρολογικές συνθήκες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης...

Financial Times: «Οι μεγάλες πυρκαγιές αποκαλύπτουν το...

Το δημοσίευμα των Financial Times με αφορμή τη μεγάλη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Συναυλία Αγάπης “’Έρθεις δεν έρθεις…θα σ”αγκαλιάζω ” από την “Ηλιαχτίδα”στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ “ΕΡΘΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙΣ...ΘΑ Σ’ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ” Συναυλία Αγάπης “’Έρθεις δεν...

Ρέθυμνο:Στο Πέραμα η 4η Γιορτή Τοποδιατροφής και Κυκλικής Οικονομίας

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ Μια ξεχωριστή...