«Όχι» της οικογένειας Μπακογιάννη στη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός»

Ημερομηνία:

Τέλος στη δημόσια συζήτηση που είχε προκληθεί σχετικά με τηνμετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» του μετρό σε «Παύλος Μπακογιάννης» έβαλε η οικογένεια με ανακοίνωσή της.Σε δήλωση της, αφού ευχαριστεί θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού, τονίζει πως δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

«Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη.

Το χρονικό της απόφασης
Την απόφασή της να μετονομάσει τον Σταθμό του Ευαγγελισμού σε «Παύλος Μπακογιάννης» είχε ανακοινώσει την Παρασκευή η Αττικό Μετρό με αφορμή και την συμπλήρωση 30 ετών από την δολοφονία του, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «Άγιος Δημήτριος», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ –...

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου η Κρήτη ανεβαίνει στο Θέατρο...

Eurovision 2026 – Γιώργος Καπουτζίδης: «Αξίζαμε πιο...

Η επιστροφή της ελληνικής αποστολής από τη Βιέννη και...

Η ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ –...

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου η Κρήτη ανεβαίνει στο Θέατρο...

Eurovision 2026 – Γιώργος Καπουτζίδης: «Αξίζαμε πιο...

Η επιστροφή της ελληνικής αποστολής από τη Βιέννη και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πρόσληψη 150 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Έως και 26/5 οι αιτήσεις για οκτάμηνες συμβάσεις Την πρόσληψη,...

Εκδηλώσεις μνήμης για την 85η Επέτειο της Μάχης του Κοψά

Την ιστορική Μάχη του Κοψά τιμά ο Δήμος Χερσονήσου...

Ανακοίνωση για τη μη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης στη Νέα Χώρα στις 21 Μαΐου

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων...

Χαιρετισμός στο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Το Σάββατο, 16 Μαΐου, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής...