«Όχι» της οικογένειας Μπακογιάννη στη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός»

Ημερομηνία:

Τέλος στη δημόσια συζήτηση που είχε προκληθεί σχετικά με τηνμετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» του μετρό σε «Παύλος Μπακογιάννης» έβαλε η οικογένεια με ανακοίνωσή της.Σε δήλωση της, αφού ευχαριστεί θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού, τονίζει πως δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

«Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη.

Το χρονικό της απόφασης
Την απόφασή της να μετονομάσει τον Σταθμό του Ευαγγελισμού σε «Παύλος Μπακογιάννης» είχε ανακοινώσει την Παρασκευή η Αττικό Μετρό με αφορμή και την συμπλήρωση 30 ετών από την δολοφονία του, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «Άγιος Δημήτριος», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τα SOS για καθαρισμό, δήλωση...

Τι προβλέπεται για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Όσα πρέπει...

Η μεγάλη γιορτή των σχολικών εφημερίδων –...

Η καρδιά της ενημέρωσης χτύπησε σήμερα στη νέα γενιά....

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τα SOS για καθαρισμό, δήλωση...

Τι προβλέπεται για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Όσα πρέπει...

Η μεγάλη γιορτή των σχολικών εφημερίδων –...

Η καρδιά της ενημέρωσης χτύπησε σήμερα στη νέα γενιά....
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τα SOS για καθαρισμό, δήλωση και πρόστιμα

Τι προβλέπεται για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Όσα πρέπει...

Ο «χρυσός» Μάιος και η γαστρονομική υπεροχή της Κρήτης

Διεθνής προβολή του νησιού ως ιδανικού ανοιξιάτικου προορισμού με...

Η μεγάλη γιορτή των σχολικών εφημερίδων – Το ΒΗΜΑ βραβεύει τους δημοσιογράφους του αύριο

Η καρδιά της ενημέρωσης χτύπησε σήμερα στη νέα γενιά....

Κρήτη: Η «ναυαρχίδα» του τουρισμού σπάει τα κοντέρ – 5,6 εκατ. διεθνείς αφίξεις το 2025

Η Κρήτη επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως ναυαρχίδα του...