Οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση τα ΚΕΠ .Με «ενοικιαζόμενους» εργαζομένους ετοιμάζεται να τα στελεχώσει η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Μια από τις σημαντικότερες , πιο αξιόπιστες και αποδεκτές από τους πολίτες , υπηρεσίες του Δημοσίου, τα ΚΕΠ , η κυβέρνηση επιχειρεί να ανολίξει παράθυρο μερικής ιδιωτικοποίησης τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που ως κόμμα είχε καταψηφίσει την ίδρυση τους, τώρα , καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ , ενώ τα έχει αφήσει υποστελεχωμένα, παρά την τεράστια αύξηση του όγκου των υπηρεσιών που προσφέρουν «ετοιμάζεται να δώσει 25.000.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία-«ανάδοχο», προκειμένου να προβεί στην τοποθέτηση υπαλλήλων της Ιδιωτικής Εταιρίας στα Κ.Ε.Π., οι οποίοι θα έχουν ως έργο την εκπαίδευση, ενημέρωση και προτροπή των πολιτών στη χρήση της Εθνικής Πύλης (gov.gr.), με στόχο την μείωση της εξυπηρέτησης των πολιτών με φυσική παρουσία».

Προφανώς τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ , « αγνοούν οι ιθύνοντες του Υπουργείου, ότι ήδη οι συνάδελφοι στα Κ.Ε.Π. ενημερώνουν τους πολίτες που γνωρίζουν τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας πώς να εξυπηρετούνται εύκολα και γρήγορα μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών. Επομένως, γιατί χρειάζεται να προβεί η κυβέρνηση σε αυτή την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού και παροχή σύγχρονου εξοπλισμού, προκειμένου να ενισχυθούν στην πραγματικότητα τα Κ.Ε.Π. με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών;».

Ακόμη , η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι συνάδελφοι στα Κ.Ε.Π. εργάζονται δια ζώσης με συνεχή προσέλευση κοινού και με παγιωμένη πλέον την κατ’ εξακολούθηση ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων, παρόλο που λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό, εξαιτίας των μέτρων προστασίας (βλ. άδειες ειδικού σκοπού και ευπαθών ομάδων). Η κυβέρνηση, όμως, δεν έχει προβεί σε καμία πρόβλεψη άμεσου εμβολιασμού των συναδέλφων στα Κ.Ε.Π. που έρχονται σε καθημερινή επαφή με πλήθος πολιτών».

Επίσης δηλώνει ότι « στηρίζει απόλυτα τους συναδέλφους στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), οπότε βάσει των καταγγελθέντων ενεργειών απαιτούμε από την κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμει στο έργο των Κ.Ε.Π. με γνώμονα την πραγματική εξυπηρέτηση των πολιτών.https://news-ta.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Live blog – Νεκρός από την κακοκαιρία...

Απανωτά μηνύματα του 112 σε Ρόδο και Εύβοια -...

Νεκρός από την κακοκαιρία στα Στεγνά Ρόδου...

Απανωτά μηνύματα του 112 σε Ρόδο και Εύβοια -...

Live blog – Νεκρός από την κακοκαιρία...

Απανωτά μηνύματα του 112 σε Ρόδο και Εύβοια -...

Νεκρός από την κακοκαιρία στα Στεγνά Ρόδου...

Απανωτά μηνύματα του 112 σε Ρόδο και Εύβοια -...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το ρωμαϊκό θέατρο Χερσονήσου επισκέφθηκαν τα μέλη του Σωματείου «Διάζωμα»

Το ρωμαϊκό θέατρο Χερσονήσου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου...

Στο πλευρό των φοιτητών ο Δήμος Ηρακλείου: 202.800 ευρώ για επιδότηση 12.000 καρτών μηνιαίων διαδρομών

Αλέξης Καλοκαιρινός: Υλοποιούμε τη δέσμευση μας για στήριξη των...

Κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων για Παγκρήτια κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο Ηράκλειο

Απόφαση του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης ΤΟ...