ΟΦΗ: Οι έντονες αποδοκιμασίες και η αντίδραση του Νταμπράουκας για την ήττα – «Δέχομαι την πρόκληση, περήφανος που βρίσκομαι στην ομάδα»…

«Μαύρη νύχτα» για τον ΟΦΗ μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ιωνικό. Οι οπαδοί αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες («βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από ‘δω» , «βαριά, βαριά του ΟΦΗ η φανέλα»), ενώ ο Νταμπράουσκας τους μάζεψε στο κέντρο του γηπέδου. Ο Λιθουανός τεχνικός ήταν ο μόνος που χειροκροτήθηκε. «Δέχομαι την πρόκληση, είμαι περήφανος που βρίσκομαι στον ΟΦΗ», δήλωσε ο Λιθουανός.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του τεχνικού του ΟΦΗ, Βάλντας Νταμπράουσκας, μετά το τέλος του αγώνα:

«Ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο του αγώνα, ξεκινήσαμε με πολλή ενέργεια. Είχαμε κάποιους πολύ καλούς συνδυασμούς, δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες αλλά ότι συνέβη ότι συμβαίνει και στα τελευταία λεπτά όπως το είδαμε κόντρα στην Λαμία, έγινε σήμερα. Οι παίκτες προσπαθούν να σκοράρουν και νοιάζονται για την διαδικασία που χρειάζεται να γίνει, για αυτό υπάρχει άγχος και πίεση σε τέτοιες περιπτώσεις και αυτό συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο.

Βγήκαμε έξω για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε περισσότερες φάσεις, δεχτήκαμε ένα γκολ, αυτό διπλασίασε τις προσπάθειες μας για να σκοράρουμε και έτσι ήρθε και το δεύτερο γκολ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον, να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε τις τελευταίες 10 ημέρες που είμαστε όλοι μαζί. Αυτήν την στιγμή μπορεί να φαίνονται όλα σκοτεινά όμως πιστεύω πως αυτό το γκρουπ μπορεί να καταφέρει περισσότερα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα, πρέπει να τα αναλύσουμε βαθύτερα και είδα ότι οι παίκτες που έπαιξαν στο επιθετικό τρίτο είχαν μια ενέργεια. Αυτήν την στιγμή έχουμε κάποια προβλήματα με παίκτες που δεν μπορούν να ξεκινήσουν βασικοί ή κάποιοι άλλοι που ξεκινούν και δεν μπορούν να το ολοκληρώσουν. Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα είναι με δουλειά και σταθερότητα και αυτό που είδα τις τελευταίες 10 ημέρες είναι ότι αυτό το γκρουπ νοιάζεται και ενδιαφέρεται για την αλλαγή της κατάστασης.

Εκτιμώ ιδιαίτερα το χειροκρότημα του κόσμου μετά το τέλος του αγώνα, πριν έρθω μελέτησα την ιστορία και την κουλτούρα του τι σημαίνει να είσαι προπονητής στον ΟΦΗ. Και πραγματικά εκτιμώ αυτό το καλωσόρισμα όμως αυτό που θα ήθελα να δω είναι η ομάδα και ο κόσμος να είναι ένα. Γνωρίζω πως ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος, ακόμα και σήμερα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλοι οι παίκτες έδωσαν τα πάντα και ότι είχαν και δεν είχαν. Θέλω τον κόσμο να βοηθήσει την ομάδα και τους παίκτες να βοηθήσουν όσο περισσότερο γίνεται. Σας διαβεβαιώνω ότι θα δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε την κατάσταση όσο περισσότερο γίνεται.

Γνωρίζω που βρισκόμαστε στην βαθμολογία όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να δουλέψουμε και η πιο σημαντική προπόνηση είναι αύριο το πρωί. Αν πιστέψουμε σε αυτήν την διαδικασία που ξεκίνησε και που έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες τότε θα έρθει καλύτερο το μέλλον. Για να μιλήσω για τον Ιανουάριο και τις μεταγραφές πιστεύω πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Σαν νέος προπονητής η διαδικασία που δεν θέλω ν’ ακολουθήσω είναι να μιλήσουμε για νέους παίκτες, έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια μέχρι την διακοπή και εκεί επικεντρωνόμαστε

Όταν έχεις αγωνιστικά προβλήματα τότε μπορείς να βρεις λεπτομέρειες παντού. Όσο έρχονται αυτά τα αποτελέσματα, τα προβλήματα θα μεγαλώνουν. Από όταν ήρθα ο πρώτος στόχος ήταν να βρούμε τα μικρά προβλήματα και να προσπαθήσουμε να τ’ αλλάξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο κρίνεται από τα αποτελέσματα και δεν μπορούμε να δούμε ξεκάθαρη εξέλιξη και φυσικά δεν μπορώ να βλέπω θετικά τα πράγματα όταν δεχόμαστε δύο γκολ και δεν πετύχαμε κανένα. Αν μπορούμε να βάλουμε τον μεγαλύτερο στόχο, θα προσπαθήσουμε να είμαστε θετικοί, να διώξουμε την αρνητικότητα το αντιμετωπίζετε και εσείς στην δουλειά σας. Δέχομαι την πρόκληση, είμαι εδώ για να δουλέψω και περήφανος που βρίσκομαι στον ΟΦΗ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.