ΟΦΥΠΕΚΑ : Κατολίσθηση στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Ημερομηνία:

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.
Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.
Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΟΦΥΠΕΚΑ
Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αποστολή τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Περιφέρεια Κρήτης υποδέχθηκε στα Ανώγεια τα...

Τα μέλη της Euracademy Association υποδέχθηκε η Περιφέρεια Κρήτης...

Αεροδρόμια: Πάνω από 60 εκατ. επιβάτες στο...

Με νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης έκλεισε το πρώτο οκτάμηνο...

Η Περιφέρεια Κρήτης υποδέχθηκε στα Ανώγεια τα...

Τα μέλη της Euracademy Association υποδέχθηκε η Περιφέρεια Κρήτης...

Αεροδρόμια: Πάνω από 60 εκατ. επιβάτες στο...

Με νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης έκλεισε το πρώτο οκτάμηνο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καύσιμα: Πλώρη… για τα 2,50 ευρώ η βενζίνη και το ντίζελ

Οι τιμές στα καύσιμα κίνησης φτάνουν μέχρι και τα...

Άγριο έγκλημα στην Ηγουμενίτσα: Ο 27χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της 25χρονης συντρόφου του

«Τσακωθήκαμε, με έβρισε και θόλωσα» Σοκ προκαλεί στην Ηγουμενίτσα η...

Εορτολόγιο 21 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...