Οι 15 «ακροβολισμένοι», η εξέδρα, οι τρεις συγκεντρώσεις – Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης για τον… β’ γύρο

Μπαράζ συσκέψεων στην κομματική έδρα και ένα «ραντεβού» την Κυριακή – Οι εντολές του προέδρου της ΝΔ και η νέα door to door εκστρατεία από τη Δευτέρα
Σε σημειακές αναπροσαρμογές του προεκλογικού μοντέλου για τον… β’ γύρο προχωράει η ΝΔ, κατ’ εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει εγκατασταθεί από χθες στον 3ο όροφο του κτιρίου στην οδό Πειραιώς.

Πληροφορίες του in αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες, μετά τη σαρωτική νίκη της περασμένης Κυριακής, ο γραμματέας της παράταξης Παύλος Μαρινάκης έλαβε τις δύο πρώτες ρητές οδηγίες του Μητσοτάκη: «να φροντίσουν όλοι τις εκλογικές περιφέρειές τους» και «δεν μετράει ο σταυρός, δεν επαναπαύεται κανείς».

Με βάση τις αρχηγικές κατευθύνσεις έχουν πιάσει δουλειά οι επιτελείς της ΝΔ και οι υπεύθυνοι του οργανωτικού – μεταξύ άλλων ο Μαρινάκης, ο Γιάννης Σμυρλής, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Άκης Σκέρτσος, ο Στέλιος Κονταδάκης – με μπαράζ συσκέψεων με όσους εκλέχτηκαν στις 21 Μαΐου και τους υποψηφίους εντός και εκτός Αττικής. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης έχει δώσει άλλωστε για την Κυριακή «ραντεβού» με τους γαλάζιους, ώστε με την ομιλία του να δώσει το επίσημο σύνθημα έναρξης του νέου προεκλογικού αγώνα.

Οι «εκτός έδρας»
Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θέλει τους υποψηφίους – «πρωτοκλασάτους» και νεότερους – να ρίχνουν όλες τις δυνάμεις τους στις εκλογικές περιφέρειές τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και εκείνοι που θα λειτουργούν και… εκτός έδρας. Κατά πληροφορίες, συγκροτείται ομάδα περίπου 15 προσώπων οι οποίοι θα κληθούν σε… ακροβολισμό έξω από τα όρια της περιοχής στην οποία εκλέγονται, προκειμένου να ενισχύσουν τον κρίσιμο αγώνα της μη αποσυσπείρωσης.

Το ζητούμενο για τους 15 «ακροβολισμένους» είναι να μεταφέρουν αποτελεσματικά τις γαλάζιες θέσεις – τόσο προς τα δεξιά του χώρου της ΝΔ όσο και προς τα αριστερά και με στοχευμένες επισκέψεις τους ανά την επικράτεια. Τον ρόλο αυτόν αναλαμβάνουν πρωτίστως τα στελέχη της πρώην κυβέρνησης – υπουργοί όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Μάκης Βορίδης, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Θάνος Πλεύρης κ.λπ.

Όρθιος, με το μικρόφωνο
Αν κάτι δεν αλλάζει σημαντικά προσωπικά για τον Μητσοτάκη από την προηγούμενη περίοδο είναι η… εξέδρα. Αυτή που ο ίδιος ενέταξε και σε ένα από τα βίντεο στο Tik Tok με το backstage της προεκλογικής εκστρατείας, όταν έλεγε ότι «βλέπω τα πλάνα από τις ομιλίες που κάνουμε στον κόσμο και φαίνομαι πάντα πολύ πιο ψηλός, απλά για να γνωρίζετε υπάρχει μία εξεδρούλα στην οποία ανεβαίνω, δεν φαίνεται ποτέ. Δεν είμαι και 2,10 για να ξεχωρίζω τόσο πολύ».

Το μοντέλο των προεκλογικών ομιλιών του σε έναν πεζόδρομο, μια πλατεία, ένα κεντρικό καφέ της κάθε πόλης με τον πρόεδρο της ΝΔ όρθιο και με το μικρόφωνο στο χέρι θα συνεχιστεί. Στόχος είναι άλλωστε να επιμείνει η ΝΔ σε μια εκστρατεία door to door (πόρτα – πόρτα). Και το πιθανότερο είναι ότι θα φανεί αυτό από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε αρχίζει το πρόγραμμα περιοδειών – από τον Δυτικό τομέα της Αθήνας και συγκεκριμένα από το Περιστέρι.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα
Σε ό,τι αφορά τις συγκεντρώσεις με όλα τα κομματικά… αξεσουάρ (σημαίες, κόρνες κ.λπ.), αυτές θα προγραμματιστούν στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν οπωσδήποτε μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα επιδιωχθεί και τρίτη στην Αχαΐα, όπου η ΝΔ πέτυχε ανατροπή συσχετισμών στις 21 Μαΐου.

Το εν λόγω παραδοσιακό «κάστρο» της Κεντροαριστεράς δεν εντάχθηκε στο πλάνο επισκέψεων του Μητσοτάκη για την πρώτη εβδομάδα, καθώς προκρίθηκαν άλλες περιοχές: Η ιδιαίτερη πατρίδα του Μητσοτάκη, η Κρήτη, στην οποία θα βρεθεί ο ίδιος την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη (Λασίθι και Ηράκλειο την πρώτη μέρα, Χανιά και Ρέθυμνο τη δεύτερη). Μετά την περιοδεία στην Α’ Αθηνών την Πέμπτη, ο Μητσοτάκης θα κατευθυνθεί στη Θεσσαλία (στην Καρδίτσα συγκεκριμένα) την Παρασκευή και στη Χαλκιδική το Σάββατο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.