Οι εκλεκτοί για την Μητρόπολη Ρεθύμνου

Οι εκλεκτοί για την Μητρόπολη Ρεθύμνου

Πριν ακόμη ενθρονιστεί όπως προβλέπεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης στο Ηράκλειο ξεκίνησαν εκκλησιαστικοί κύκλοι να μιλάνε με έντονο τόνο ποιος θα διαδεχθεί τον κατά πάντα άξιο μέχρι πρότινος Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο που το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε πριν λίγες ημέρες Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Πολλά είναι τα ονόματα που ήδη ακούγονται.
Ξεχωρίζουν οι δύο ισχυρές και άξιες υποψηφιότητες του Κνωσσού Προδρόμου και του Δορυλαίου Δαμασκηνού.

Ο πρώτος από καιρό κάνει τις κινήσεις του και έχει εξασφαλίζει τις υποσχέσεις ορισμένων ιεραρχών του νησιού λόγω της θέσης του στη Σύνοδο της Κρήτης ως Αρχιγραμματέας. Είναι πρόσωπο που έχει φέρει εις πέρας σοβαρά θέματα της Συνόδου και έχει κρατήσει ισορροπίες μεταξύ των δυναμικών αρχιερέων του νησιού.

Ο δεύτερος δεν έχει εκφράσει επιθυμία αλλά όλοι γνωρίζουν το φιλανθρωπικό και ανακαινιστικό έργο που έχει προσφέρει στα Χανιά και ότι έχει τις δυνατότητες να διατηρήσει και να συνεχίσει επάξια το έργο του Ευγένιου, αφού διαθέτει οργανωτικά και διοικητικά χαρίσματα, λαοφιλία και σχέσεις με ισχυρά πρόσωπα.

Άλλωστε στην εκλογή του Μητροπολίτη Ρεθύμνης θα αποδειχθεί αν το Πατριαρχείο έχει λόγο και χωράει ανάμεσα στους Κρητικούς Ιεράρχες που απέκλεισαν πρόσφατα την υποψηφιότητα Αρκαλοχωρίου για τους γνωστούς λόγους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.