Οι εκλογές δείχνουν Απρίλιο. Με κάποιες επιφυλάξεις.

Ημερομηνία:

Ο Απρίλιος φαίνεται ότι ενδείκνυται για τις εκλογές στην Ελλάδα. Η συζήτηση στο Μαξίμου έχει ανάψει και η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.

Το πρόβλημα είναι οι διπλές κάλπες, αφού η πρώτη κάλπη θα είναι με απλή αναλογική. ΄Στο Μαξίμου συζητάνε ως δεδομένη την δεύτερη κάλπη. Άρα δύο μήνες εκλογικής «αναταραχής» στην Ελλάδα.

Οι ημερομηνίες που βρίσκονται στο τραπέζι είναι οι Κυριακές από μέσα Μαρτίου έως 9 Απριλίου. Με αυτήν που κερδίζει έδαφος είναι η 9η Απριλίου. Άρα 21 Μαΐου οι δεύτερες κάλπες.

Αποφεύγεται έτσι η εμπλοκή των εκλογών στην διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων και εμφανίζεται η αύξηση κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου (αντί της 1ης Μαΐου) ως μεγάλη κυβερνητική παροχή που θεωρείται ότι θα παίξειμ σπουδαίο ρόλο την προεκλογική περίοδο.

Επιφυλάξεις υπάρχουν για την 9η Απριλίου γιατί είναι Κυριακή των Βαΐων και το Πάσχα είναι 16 Απριλίου. Αν και μπορεί να συνδυαστεί με την μετακίνηση των πολιτών στις ιδιαίτερες πατρίδες τους προκειμένου να γιορτάσουν και να ασκήσουν το εκλογικό τους καθήκον.

Στο Μαξίμου ετοιμάζουν νέο χρονοδιάγραμμα παροχών που να έχει γίνει αισθητό την προεκλογική περίοδο και θεωρούν ότι θα έχει γίνει αισθητή και η υλοποίηση του Market Pass αν και η ακρίβεια αποτελεί μεγάλο αγκάθι για το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Το ζήτημα που παραμένει ανοικτό είναι οι μετεκλογικές συνεργασίες στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία και ο ελληνικό λαός δώσει εντολή για συγκυβέρνηση.

Φαίνεται ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι ο εν δυνάμει εταίρος οποιουδήποτε αποτελέσματος.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) μάλλον έχει αρνηθεί συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, οπότε το Μαξίμου κοιτάζει ΚΙΝΑΛ, ενώ στο ΚΙΝΑΛ άρχισαν να κατεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, γιατί στην πολιτική ποτέ δεν ξέρεις ….

Εάν όλα τα εμπόδια παραμείνουν τότε η μόνη λύση που υπάρχει είναι εκλογές ακριβώς στο τέλος της τετραετίας, αν και θεωρείται ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν θα έχουν αμβλυνθεί και ενδεχομένως οι κάλπες όσο καθυστερούν, να είναι …. “γκαστρωμένες”.

Πολιτικά Κρήτης – Άποψη

politika-kritis-logo-articles-Project

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Βιολάντα»: Μεγάλη διαρροή προπανίου δείχνει η έκθεση...

Τα δείγματα ελήφθησαν από τον αέρα, το χώμα και...

Σε εξέλιξη η μεταφορά σκόνης από τη...

Oι περιοχές που θα γίνουν πορτοκαλί. Ένα μέτριας έντασης επεισόδιο...

«Βιολάντα»: Μεγάλη διαρροή προπανίου δείχνει η έκθεση...

Τα δείγματα ελήφθησαν από τον αέρα, το χώμα και...

Σε εξέλιξη η μεταφορά σκόνης από τη...

Oι περιοχές που θα γίνουν πορτοκαλί. Ένα μέτριας έντασης επεισόδιο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ισραήλ: Σοκάρουν οι εικόνες με 68 Παλαιστίνιους στοιβαγμένους μέσα σε απορριμματοφόρο

Έντονο προβληματισμό προκαλεί υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών που αποκαλύφθηκε...

Σε εξέλιξη η μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα-Πως επηρεάζεται η Κρήτη-Δείτε τους χάρτες

Oι περιοχές που θα γίνουν πορτοκαλί. Ένα μέτριας έντασης επεισόδιο...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι αλλάζει για τους καταναλωτές με οφειλές που αλλάζουν πάροχο

Μέτρα για στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σε τροχιά άμεσων παρεμβάσεων για τον...