Οι εθελόντριες αισθητικοί που φροντίζουν καρκινοπαθείς στο ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

Οι υπηρεσίες αισθητικής περιποίησης που απευθύνονται σε ογκολογικούς ασθενείς είναι μια πρακτική που συναντάμε, διεθνώς, σε φορείς και ιδρύματα υγείας. Αυτές οι υπηρεσίες, όσο ασύνδετες και αν μοιάζουν στο πρώτο άκουσμα, έχουν ως στόχο την ψυχολογική ενδυνάμωση του ογκολογικού ασθενούς, προκειμένου να διανύσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τη δύσβατη και συχνά μοναχική διαδρομή της θεραπείας του.

Αυτή η μοναδική, στην Ελλάδα,  συνέργεια μεταξύ του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του ΠΑ.Γ.Ν.Η, του Συλλόγου «Ευ ζω με τον Καρκίνο» και της Ένωσης Διπλωματούχων Αισθητικών Κρήτης έχει ως αποτέλεσμα κάθε Δευτέρα ένας χώρος εντός του νοσοκομείου να μεταμορφώνεται σε χώρο ευεξίας, αγάπης και φροντίδας με ευεργετικά, ως φαίνεται, θεραπευτικά αποτελέσματα.

Οι ασθενείς αφήνονται στα έμπειρα χέρια των εθελοντριών αισθητικών, βρίσκοντας μία όαση ανακούφισης κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους. Η δημοσιογράφος του Βήματος, Ηλιάνα Δανέζη, ταξιδεύει ως την Κρήτη για να γνωρίσει από κοντά τις εθελόντριες αυτής της πρωτοβουλίας, τους ιατρούς που την αγκάλιασαν και φυσικά τους ασθενείς οι οποίοι κάθε Δευτέρα φιλοξενούνται σε ένα «σαλόνι ομορφιάς» που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο:

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Σε πλήρη εξέλιξη το πολιτικό παρασκήνιο .Ο...

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Ο...

Ηράκλειο:Στο πλευρό των εργαζομένων της καθαριότητας στα...

Για υπόθεση επίθεσης που είχαν δεχθεί το 2020 εν...

Ηράκλειο:Σε πλήρη εξέλιξη το πολιτικό παρασκήνιο .Ο...

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Ο...

Ηράκλειο:Στο πλευρό των εργαζομένων της καθαριότητας στα...

Για υπόθεση επίθεσης που είχαν δεχθεί το 2020 εν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related