Οι μαθητές γράφουν για τα Χανιά μέσα από το «Βήμα της Κυριακής»

Ημερομηνία:

Συνεχίζοντας τη σπουδαία πρωτοβουλία για την ανάδειξη όλης της Ελλάδας μέσα από τα μάτια των μαθητών, η εταιρεία Alter Ego και το «Βήμα της Κυριακής» μας ταξιδεύουν σήμερα στα Χανιά.

Η εκδοτική προσπάθεια για τη δημοσίευση μαθητικών εφημερίδων από όλα τα μέρη της πατρίδας μας συνεχίζεται με την πανέμορφη πόλη της Κρήτης.

Οι μαθητές των Χανίων βρίσκουν μέσω του «Βήματος της Κυριακής» ένα παράθυρο για να εκφραστούν, για να γράψουν για τον τόπο τους, να επαινέσουν τα θετικά και να κινήσουν γη και ουρανό για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Μετά το «Βήμα της Πάτμου», σήμερα δημοσιεύεται το «Βήμα των Χανίων.

Οι μαθητές γράφουν:

· Διπλή έρευνα για το Διαδίκτυο και την τηλεκπαίδευση

· Η ιστορία των σχολείων που ανδρώθηκαν Βενιζέλος, Καρυωτάκης και Μινωτής

· Ένα εκπληκτικό άρθρο για τα ΑΜΕΑ: «Είμαστε άνθρωποι όπως όλοι και έχουν δικαίωμα να ζούμε ελεύθερα»

· Συνεντεύξεις: Αντώνης Μαρτσάκης: «Η πανδημία δεν με σταμάτησε από το να δημιουργώ» – Θοδωρής Παπαδουλάκης: «Αν αγαπάμε ό,τι κάνουμε, τότε τα υπόλοιπα κάπως μαγικά συμβαίνουν».

Για τη σπουδαία αυτή προσπάθεια ο Βασίλης Διγαλάκης, Βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρώην υφυπουργός Παιδείας, Καθηγητής και π. πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης έγραψε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω μαθητές – πόσο μάλλον από τα Χανιά – να ανοίγουν «παράθυρα στον κόσμο» και να αξιοποιούν το βήμα που τους δίδεται για να εκφραστούν και να μας «μπολιάσουν» με τις σκέψεις, τις ιδέες, τους προβληματισμούς, τις προτάσεις και τα όνειρά τους.

Μπράβο και στους καθηγητές τους για την ουσιαστική στήριξη που τους προσφέρουν.

Και χαίρομαι ακόμα περισσότερο, γιατί η ενασχόληση των μαθητών με την έκδοση μιας μαθητικής εφημερίδας συνεισφέρει στην εκπαίδευση στα μέσα ενημέρωσης, ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης έγραψε:

«Ο λόγος στους μαθητές του δήμου Χανίων. Στο Βήμα της Κυριακής μαθητές από σχολεία του δήμου Χανίων ερευνούν, παίρνουν συνεντεύξεις, γράφουν και δημιουργούν ένα ένθετο αφιερωμένο στα Χανιά.

Συγχαρητήρια στους μαθητές για αυτή τους την προσπάθεια και στους εκπαιδευτικούς τους, για την ενθάρρυνση και τη στήριξή τους.

Ο δήμος Χανίων υποστηρίζει έμπρακτα, με περηφάνια την έκδοση αυτή. Περιμένουμε με ανυπομονησία να διαβάσουμε τη δουλειά των μαθητών μας, η οποία είμαστε σίγουροι πως αποτυπώνει την καθαρή ματιά για την καθημερινότητα στα Χανιά».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ευχαριστήριο του Δήμου Πλατανιά προς ομάδα εθελοντών...

Ο Δήμος Πλατανιά εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς...

Χανιά:Συμβολική διαδρομή υπερμαραθωνίου από τον αθλητή υπεραποστάσεων...

Με αφορμή την επέτειο της σημαντικότερης αμυντικής σύγκρουσης κατά...

Ευχαριστήριο του Δήμου Πλατανιά προς ομάδα εθελοντών...

Ο Δήμος Πλατανιά εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς...

Χανιά:Συμβολική διαδρομή υπερμαραθωνίου από τον αθλητή υπεραποστάσεων...

Με αφορμή την επέτειο της σημαντικότερης αμυντικής σύγκρουσης κατά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πλούσιες επετειακές εκδηλώσεις σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία για τη Μάχη της Κρήτης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και...

Σοκ στην Κρήτη: Πήγε στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πυρετό, περίμενε στην ουρά και πέθανε

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 23...

Κοβέσι: Μην παραιτηθείτε! Η διαφθορά μπορεί να ηττηθεί, το μήνυμά μου στους Έλληνες

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λάουρα Κοβέσι θα απαντήσει...