Οι προρισμοί που κέρδισαν τους τουρίστες μετά την πανδημία: Η θέση της Ελλάδας

Ημερομηνία:

Παρότι τα πρωτεία σε ό,τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη μετά την πανδημία κρατούν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, στη λίστα με τους top 10 προορισμούς για το 2022 βρίσκεται και η Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από σχετική έκθεση της ForwardKeys, η οποία διαπιστώνει ότι όσες χώρες είδαν ισχυρή ανάκαμψη στον τουρισμό φέτος επέβαλαν λιγότερο αυστηρά υγειονομικά μέτρα και κατάφεραν να διατηρήσουν υψηλά την τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ειδικότερα, οι δέκα χώρες με τους περισσότερους επισκέπτες μετά την πανδημία φέτος:

Δομινικανή Δημοκρατία
Τουρκία
Κόστα Ρίκα
Μεξικό
Τζαμάικα
Πακιστάν
Μπαγκλαντές
Ελλάδα
Αίγυπτος
Πορτογαλία
Γιατί ξεχώρισε το top 3
Από τον Ιανουάριο μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου φέτος, η Δομινικανή Δημοκρατία υποδέχθηκε 5% περισσότερους τουρίστες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019. Σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον πλανήτη. Πρόκειται για έναν προορισμό διάσημο για το γκολφ, αλλά και για τα all inclusive ξενοδοχειακά θέρετρα.

Δεύτερη στη λίστα βρίσκεται η Τουρκία, ιδίως χάρη στην επισκεψιμότητα στην Αττάλεια, που είναι και η μεγαλύτερη πόλη της τουρκικής ριβιέρας. Η τουριστική κίνηση στην Αττάλεια αυξήθηκε κατά 66% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Συνολικά όμως ο τουρισμός στη χώρα παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο.

Αντίστοιχα, στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και ο τουρισμός στην Κόστα Ρίκα που έρχεται στην τρίτη θέση. Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής είναι διάσημη για το σερφ, τα ηφαίστεια και τη βιοποικιλότητα. Μάλιστα, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο φθηνών προορισμών σε κεντρική και Νότιο Αμερική.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBChttps://www.moneyreview.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νότιο Ρέθυμνο: 19 κτίρια κρίθηκαν ακατάλληλα μετά...

Την πρώτη επίσημη εικόνα των καταστροφών που προκάλεσε η...

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Τα οφέλη για...

Πολύ περισσότερα από μια τροφή. Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα...

Νότιο Ρέθυμνο: 19 κτίρια κρίθηκαν ακατάλληλα μετά...

Την πρώτη επίσημη εικόνα των καταστροφών που προκάλεσε η...

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Τα οφέλη για...

Πολύ περισσότερα από μια τροφή. Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χρίστος Δήμας: «Προχωρούν τα έργα σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ»

Αυτοψία σε εργοτάξια του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ),...

Τι δείχνει μεγάλη έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης για την περίοδο της πανδημίας

Η τεχνολογία βοήθησε αλλά η διδασκαλία δεν αντικαταστάθηκε. H τεχνολογία...