Οι προρισμοί που κέρδισαν τους τουρίστες μετά την πανδημία: Η θέση της Ελλάδας

Ημερομηνία:

Παρότι τα πρωτεία σε ό,τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη μετά την πανδημία κρατούν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, στη λίστα με τους top 10 προορισμούς για το 2022 βρίσκεται και η Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από σχετική έκθεση της ForwardKeys, η οποία διαπιστώνει ότι όσες χώρες είδαν ισχυρή ανάκαμψη στον τουρισμό φέτος επέβαλαν λιγότερο αυστηρά υγειονομικά μέτρα και κατάφεραν να διατηρήσουν υψηλά την τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ειδικότερα, οι δέκα χώρες με τους περισσότερους επισκέπτες μετά την πανδημία φέτος:

Δομινικανή Δημοκρατία
Τουρκία
Κόστα Ρίκα
Μεξικό
Τζαμάικα
Πακιστάν
Μπαγκλαντές
Ελλάδα
Αίγυπτος
Πορτογαλία
Γιατί ξεχώρισε το top 3
Από τον Ιανουάριο μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου φέτος, η Δομινικανή Δημοκρατία υποδέχθηκε 5% περισσότερους τουρίστες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019. Σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον πλανήτη. Πρόκειται για έναν προορισμό διάσημο για το γκολφ, αλλά και για τα all inclusive ξενοδοχειακά θέρετρα.

Δεύτερη στη λίστα βρίσκεται η Τουρκία, ιδίως χάρη στην επισκεψιμότητα στην Αττάλεια, που είναι και η μεγαλύτερη πόλη της τουρκικής ριβιέρας. Η τουριστική κίνηση στην Αττάλεια αυξήθηκε κατά 66% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Συνολικά όμως ο τουρισμός στη χώρα παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο.

Αντίστοιχα, στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και ο τουρισμός στην Κόστα Ρίκα που έρχεται στην τρίτη θέση. Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής είναι διάσημη για το σερφ, τα ηφαίστεια και τη βιοποικιλότητα. Μάλιστα, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο φθηνών προορισμών σε κεντρική και Νότιο Αμερική.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBChttps://www.moneyreview.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μυστήριο 3.500 ετών: Πώς τα λείψανα ενός...

Η νέα ανάλυση του σκελετού, μέσω ραδιοχρονολόγησης, φαίνεται να...

Η γέννηση του Ελ Νίνιο και το...

Μια πρωτοφανής θερμική ανωμαλία σε παγκόσμια κλίμακα. Οι δορυφορικές απεικονίσεις...

Μυστήριο 3.500 ετών: Πώς τα λείψανα ενός...

Η νέα ανάλυση του σκελετού, μέσω ραδιοχρονολόγησης, φαίνεται να...

Η γέννηση του Ελ Νίνιο και το...

Μια πρωτοφανής θερμική ανωμαλία σε παγκόσμια κλίμακα. Οι δορυφορικές απεικονίσεις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καύσωνας και ξηρασία “χτυπούν” την αγροτική παραγωγή και στην Κρήτη

Η κλιματική κρίση αλλάζει τον χάρτη των ελληνικών καλλιεργειών Άνιση...

Ηράκλειο:Η Εορτή του Αγίου Μύρωνος και Χειροτονία Νέου Πρεσβύτερου στον Άγιο Μύρωνα

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ...

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει σήμερα 9 Αυγούστου

Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα! Εορτολόγιο: Ποιος...

Ηράκλειο:25η Ετήσια Έκθεση – Γιορτή Κρητικών Προϊόντων, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας

Επιτυχημένα εγκαίνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης – Γούβες...