Οι τιμές στο Ελληνικό συγκρίσιμες με Ν.Υόρκη, Σανγκάη, Γενεύη

Ημερομηνία:

To έργο του Ελληνικού και το σχέδιο οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης που παρουσίασε η Lamda Development κατατάσσουν την περιοχή ανάμεσα στις ακριβότερες αγορές του πλανήτη, με τις τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο να είναι πλέον συγκρίσιμες με αυτές στη Νέα Υόρκη, τη Σανγκάη και τη Γενεύη. Παράλληλα, το έργο αποτελεί οδηγό για τη μεγέθυνση της Lamda.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Bloomberg, η Lamda Development έχει ήδη εξασφαλίσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ σε προκαταβολές με τις τιμές να αρχίζουν στα 9.000 ευρώ ανά τ.μ. και εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 14.000 ευρώ το 2025, τιμή που θα είναι η υψηλότερη στην Ελλάδα και συγκρίσιμη με τις τιμές ακινήτων στη Νέα Υόρκη, τη Σανγκάη και τη Γενεύη.

Η ανάπτυξη του παλαιού αεροδρομίου της Αθήνας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την απόκτηση παραθαλάσσιων κατοικιών κοντά σε μια μεγάλη πόλη. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που όλα τα διαμερίσματα στον πύργο Marina Tower των 45 ορόφων και οι 27 παραθαλάσσιες βίλες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο θα έχουν πωληθεί πριν την έναρξη της ανέγερσης το επόμενο έτος, ή και νωρίτερα, σύμφωνα με τον Οδυσσέα Αθανασίου, CEO της Lamda Development.

«Είναι τεράστιο επειδή μιλάμε για αξία κοντά στο 1 δις ευρώ,» από τη στιγμή που το ακίνητο θα παραδοθεί, τόνισε ο Αθανασίου.

Οι πωλήσεις αποτελούν καλό σημάδι για το project. Η ανάπτυξη του Ελληνικού καλύπτει μια έκταση τρεις φορές μεγαλύτερη από το Μονακό και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Lamda θα συνεισφέρει μέχρι 2,2% στη οικονομία της χώρας και 80.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2025.

Το project έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς μπορεί να είναι η σύγχρονη Ελλάδα. Παράλληλα, το σχέδιο είναι κρίσιμο για την Lamda η οποία σχεδιάζει την απόσχιση του κλάδου εμπορικών κέντρων και την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο, επιδιώκοντας να αντλήσει περισσότερα από 400 εκατ ευρώ. Η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει σταδιακά τα ποσοστά της στα malls σε λιγότερο από 45%, από 88% που είναι σήμερα.

Η Lamda Development στοχεύει στον τριπλασιασμό της αξίας της μέχρι το 2025, σύμφωνα με τον Αθανασίου. Οι μετοχές της ενισχύονται κατά 12% φέτος, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ανέρχεται στο 1,4 δις ευρώ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απάτη “μαμούθ” 40 εκατ. ευρώ κατά του...

Σαράντα έξι άτομα μέσω εταιριών έλαβαν βεβαίωση επιστροφής ύψους...

«Φρένο» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις από την Κομισιόν...

Νέοι κανόνες από τις Βρυξέλλες για τον περιορισμό των...

Απάτη “μαμούθ” 40 εκατ. ευρώ κατά του...

Σαράντα έξι άτομα μέσω εταιριών έλαβαν βεβαίωση επιστροφής ύψους...

«Φρένο» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις από την Κομισιόν...

Νέοι κανόνες από τις Βρυξέλλες για τον περιορισμό των...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Εντοπίστηκαν να αναζητούν λαγούς με προβολέα – Πρόστιμο 1.000 ευρώ και αυτόφωρο

Στα χέρια των αρμόδιων αρχών βρέθηκαν δύο άτομα στην...

Έρχονται νέα SMS για προληπτικές εξετάσεις

Νέα SMS αναμένεται να αποσταλούν τους επόμενους μήνες για...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου,...

Απάτη “μαμούθ” 40 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου “εντόπισε” η Αρχή για το Ξέπλυμα

Σαράντα έξι άτομα μέσω εταιριών έλαβαν βεβαίωση επιστροφής ύψους...