Οι τράπεζες δε χορηγούν επισκευαστικά δάνεια στους σεισμόπληκτους

Ημερομηνία:

Όσοι σεισμόπληκτοι κατάφεραν να διεκπεραιώσουν τα χαρτιά τους και να επισκεφθούν ένα τραπεζικό κατάστημα για να τους χορηγηθεί δάνειο για την αποκατάσταση των κτιρίων τους, βρήκαν «τοίχο».

Τα πιστωτικά ιδρύματα δήλωσαν άγνοια για το πρόγραμμα χορήγησης δανείων σε φυσικά πρόσωπα για την αποκατάσταση των ζημιών τους.

Ο Σύλλογός «Σεισμόπληκτοι Μινώα Πεδιάδας» απέστειλε επιστολή προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Ο Σύλλογός μας πρόσφατα έχει δεχτεί επώνυμες καταγγελίες σεισμοπλήκτων οι οποίοι αφού κατάφεραν μετά κόπων και βασάνων να ξεπεράσουν την γραφειοκρατία, απευθύνθηκαν στις τράπεζες.

Σύμφωνα με τη με Αριθ. οικ.2/86599/0025 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (Β’ 1257/17.03.2022) προβλέφθηκε η παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τη χορήγηση δανείων σε φυσικά πρόσωπα προς αποκατάσταση κτιριακών ζημιών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου όπως αυτές οριοθετήθηκαν με τη Β’ 4646/07.10.2021 κοινή υπουργική απόφαση, όπως συμπληρώθηκε και ισχύει.

Τα πιστωτικά ιδρύματα αρχικά δήλωσαν άγνοια και αδιαφορία, μετέπειτα δε και άρνηση συμμετοχής στο πρόγραμμα δανειοδότησης σεισμοπλήκτων για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα κτίρια τους από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν τα πιστωτικά ιδρύματα είναι ενήμερα καθώς επίσης πόσα και ποιά από αυτά συμμετέχουν στο πρόγραμμα χορήγησης δανείων σε φυσικά πρόσωπα για την αποκατάσταση των ζημιών τους.

Σας υπενθυμίσουμε την δημόσια δέσμευση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, όπου οι τράπεζες μέλη σας δήλωσαν «…θα σταθούmε αρωγοί με κάθε πρόσφορο τρόπο στις απώλειες που υπέστησαν καταναλωτές και επιχειρήσεις από τις σεισμικές δονήσεις στο Νομό Ηρακλείου…».

Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση έτσι ώστε οι όλοι πληγέντες δικαιούχοι να μπορούν να πάρουν τα άτοκα δάνεια».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Δύο άτομα είχαν στην κατοχή τους όπλα,γεμιστήρα...

Συνελήφθησαν -2- άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ...

Ηράκλειο : Ψήφισμα στήριξης άδικου αποκλεισμού ...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΔΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΑΜΕΑ...

Ηράκλειο:Δύο άτομα είχαν στην κατοχή τους όπλα,γεμιστήρα...

Συνελήφθησαν -2- άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ...

Ηράκλειο : Ψήφισμα στήριξης άδικου αποκλεισμού ...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΔΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΑΜΕΑ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηλεκτρικά Ποδήλατα: Περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα, 2.000 ενοικιάσεις και 2.000 εγγραφές μέσα σε 6 μήνες

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική περίοδος λειτουργίας – Σημαντικές οι φθορές...

Ηράκλειο:Δύο άτομα είχαν στην κατοχή τους όπλα,γεμιστήρα και φυσίγγια

Συνελήφθησαν -2- άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ...

Ηράκλειο : Ψήφισμα στήριξης άδικου αποκλεισμού πρόσληψης συναδέλφου Κοινωνικής Λειτουργού ΑΜΕΑ στην Περιφέρεια Κρήτης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΔΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΑΜΕΑ...