Οι Β΄Χαιρετισμοί στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΟΙ Β΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
10 Μαρτίου 2023

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος κατά την Β΄ Παρασκευή των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, 10η Μαρτίου 2023, χοροστάτησε κατ’ αρχάς στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τίτου, στο Γηροκομείο Ρεθύμνου.
Στην ακολουθία έλαβαν μέρος οι τρόφιμοι του Γηροκομείου, η διευθύντρια και εργαζόμενοι του Ιδρύματος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε Τρισάγιο στον μακαριστό προκάτοχό του, Μητροπολίτη Τίτο, που ήταν ο κτήτορας και ιδρυτής του Γηροκομείου, και ευχήθηκε σε όλους τους ανθρώπους υγεία και δυνάμεις, τονίζοντας την αξία της εμπειρίας του «πανεπιστημίου της ζωής» προς όλους τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Χρωμοναστήρι Ρεθύμνου, όπου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστάτησε στην ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, κατά την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στην Ενορία αυτή.
Ο Επίσκοπός μας, στην προσλαλιά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία αποτελεί την «ανόρθωσιν», την παρηγοριά και το θάρρος καθενός ανθρώπου που προστρέχει με ελπίδα στη Μεγάλη Μάνα μας, την Παναγία, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Εφημέριο της Ενορίας Χρωμοναστηρίου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μανουσάκη, για το καλωσόρισμά του και για την όμορφη εικόνα που του προσέφερε ως δώρο εκ μέρους της Ενορίας.
Στην ακολουθία των Χαιρετισμών παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μανούσος Παραγιουδάκης μετά της συζύγου του, ο κ. Μανούσος Μαραγκάκης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρωμοναστηρίου και πλήθος ενοριτών, καθώς και οι εκ της περιοχής καταγόμενοι Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Παπαλεβυζάκης και Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Τσακπίνης.
Μετά το πέρας της ακολουθίας προσφέρθηκε κέρασμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.