Όλγα Κεφαλογιάννη: Στόχος να καθιερωθεί η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο.

Ημερομηνία:

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ανέλυσε τη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία, ιχνηλατώντας τις προκλήσεις της εποχής και τη σημασία της ενίσχυσης του τουρισμού μέσω του πολιτισμού και της τεχνολογίας. Η ομιλία της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ των Δελφών στο Παρίσι.

Η Υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα και η Γαλλία συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας και κοινές αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ταυτότητας. «Η Γαλλία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εταίρους της Ελλάδας στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις εμπορικές σχέσεις», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι και οι δύο χώρες είναι ηγέτιδες δυνάμεις στον τουρισμό. Παράλληλα, επεσήμανε τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, όπως η κλιματική κρίση και ο ανταγωνισμός από αναδυόμενους προορισμούς.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ανέδειξε τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ως επένδυσης για το μέλλον, επισημαίνοντας ότι ο πολιτισμός συνεισφέρει στον εθνικό πλούτο και στις δύο χώρες. Στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί η σύνδεση της πολιτιστικής δραστηριότητας με τον τουρισμό, στοχεύοντας σε ποικιλία και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος. «Η τεχνολογία, και ιδιαίτερα η τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο που οι ταξιδιώτες βιώνουν τον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας καινοτόμα προγράμματα που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Παρά τις ιστορικά υψηλές επιδόσεις στον τουρισμό -γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα υποδέχθηκε το 2024 περίπου 2 εκατομμύρια ταξιδιώτες μόνο από τη Γαλλία- η Υπουργός υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επαναπαύεται, επιδιώκοντας ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού με ισορροπία στην οικονομική πρόοδο, την ευημερία των τοπικών κοινωνιών και την προώθηση του πολιτισμού και της τεχνολογίας. Η στρατηγική περιλαμβάνει δράσεις για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του αγροτουρισμού, της γαστρονομίας, καθώς και τη βιώσιμη ανάπτυξη στη θαλάσσια και ορεινή Ελλάδα.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να καθιερώσει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό για όλο τον χρόνο, μέσα από την ψηφιακή μετάβαση και την αξιοποίηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την κ. Κεφαλογιάννη προλόγισε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, κ. Συμεών Τσομώκος.

Το φόρουμ διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με την υποστήριξη από τις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ» και υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανασχηματισμός των «3» – Στην κυβέρνηση Σχοινάς,...

Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, μετά τις παραιτήσεις Τσιάρα,...

Δέματα αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς...

Όπως κάθε χρόνο, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά, με την...

Ανασχηματισμός των «3» – Στην κυβέρνηση Σχοινάς,...

Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, μετά τις παραιτήσεις Τσιάρα,...

Δέματα αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς...

Όπως κάθε χρόνο, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά, με την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα δυναμική για το ΙΑΚΕ : Εκλογές, νέο Διοικητικό Συμβούλιο και πορεία προς το 12ο Διεθνές Συνέδριο

Σε μια περίοδο έντονης επιστημονικής κινητικότητας και εξωστρέφειας, το...

Ηράκλειο:Ανακοίνωση του Συλλόγου ΗΡ.Υ.Δ.Α. για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό γιορτάζεται κάθε...

Δήμος Αμαρίου:Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ιωακείμ στο Δημαρχείο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό πραγματοποίησε...