Όλοι οι μουσικοί στο δρόμο! – Νέα παράσταση διαμαρτυρίας

Ημερομηνία:

Νέα διαμαρτυρία πραγματοποιεί αυτή την ώρα στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος – Παράρτημα Κρήτης.

Οι καλλιτέχνες ζητούν μεταξύ άλλων να δοθεί επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο ουσιαστικά συνεχίζεται ο περιορισμός/αποκλεισμός της εργασίας τους.

Το παρών στη διαμαρτυρία έδωσε και ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έστειλε τον ακόλουθο χαιρετισμό στο πανκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη σημερινή πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση που πραγματοποιείται σε πόλεις όλης της χώρας και σε πόλεις της Κρήτης. Χαιρετίζει και στηρίζει τους εργαζόμενους στον πολιτισμό και στον τομέα του θεάματος-ακροάματος που για άλλη μια φορά ορθώνουν το ανάστημά τους, στέλνουν ηχηρό μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση που αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία αφήνοντας χιλιάδες καλλιτέχνες άνεργους, χωρίς μέτρα στήριξης.

Η αποθέωση «της ατομικής ευθύνης» που ρίχνει το βάρος και το κόστος της αντιμετώπισης της πανδημίας στις πλάτες των εργαζομένων και η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης βρίσκει σε «θέση μάχης» σωματεία σε όλη τη χώρα από τον τομέα των καλλιτεχνών αλλά και άλλων κλάδων εργαζομένων σε μια σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους. Η ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης -στο δρόμο που έστρωσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις ανεπαρκείς ΜΕΘ, το ελάχιστο και εξουθενωμένο προσωπικό, με τη μείωση των δαπανών για την υγεία- είναι ξεκάθαρη και στο χώρο του πολιτισμού αφού επιλέγει τη στήριξη μεγάλων επιχειρηματιών, παραγωγών και εργοδοτών και ελάχιστα ψίχουλα για τους εργαζόμενους καλλιτέχνες.

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλάι των εργαζόμενων συνολικά στο θέαμα-ακρόαμα δίνοντας τη μάχη στο δρόμο αλλά και μέσα από την κοινοβουλευτική δράση, με την κατάθεση ερωτήσεων και προτάσεων για την ουσιαστική προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων τους, με το συνεχή αγώνα και το συνολικό κάλεσμα του λαού να συμπορευθεί με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία όπου οι τέχνες και ο πολιτισμός δε θα είναι προνόμιο για λίγους αλλά πραγματικά κοινωνικό αγαθό.»

cretalive.gr

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με πλούσιο πρόγραμμα συνεχίζεται το 11ο Φεστιβάλ...

Εκδηλώσεις τη Δευτέρα 22/6 και σε Δαφνές, Προφήτη Ηλία,...

Μεν. Μποκέας: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Αντώνιο Μιχελιδάκη και την...

Με πλούσιο πρόγραμμα συνεχίζεται το 11ο Φεστιβάλ...

Εκδηλώσεις τη Δευτέρα 22/6 και σε Δαφνές, Προφήτη Ηλία,...

Μεν. Μποκέας: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Αντώνιο Μιχελιδάκη και την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανακαινίζω 2026: Ποιες κατοικίες αφορά, μέχρι ποιο ύψος φτάνει η επιδότηση

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω». Σε λειτουργία βρίσκεται...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη αύριο Δευτέρα 22 Ιουνίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 22 Ιουνίου...

Ανοιχτό τη Δευτέρα το φαράγγι της Σαμαριάς και από τις δύο εισόδους

Κανονικά ανοιχτό θα είναι αύριο, Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026,...