Ολυμπιακός: Η Λίνα Σουλούκου ορίστηκε μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ECA

Σημαντική διάκριση για τον Ολυμπιακό, καθώς με αφετηρία την περίοδο 2019-23, η Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Λίνα Σουλούκου ορίστηκε ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων), υπό την ιδιότητα του παρατηρητή για την προώθηση της διαφορετικότητας στο ποδόσφαιρο (Diversity Representative).

Στην ειδική Γενική Συνέλευση του Ιουλίου, τα κλαμπ – μέλη του ECA αποφάσισαν παμψηφεί να προωθήσουν την διαφορετικότητα στο ποδόσφαιρο.

Η κ. Λίνα Σουλούκου θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την επίβλεψη της εφαρμογής των πρακτικών που θα έχουν ως στόχο τη διεύρυνση της διαφορετικότητας μέσα στο ECA.

Με δήλωσή της, η κ Λίνα Σουλούκου τόνισε: “Είναι μεγάλη μου τιμή ο διορισμός μου από τους συναδέλφους μου στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ECA και ανυπομονώ να ηγηθώ των εργασιών του ECA σε αυτόν τον τομέα, στον επόμενο κύκλο. Σαν εκπρόσωπος της φωνής των συλλόγων μέσα στο διεθνές ποδοσφαιρικό τοπίο, το ECA είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των επαγγελματικών διοργανώσεων. Πιστεύω ότι η διαφορετικότητα στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του ECA, θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε αυτούς τους στόχους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ECA, κ. Αντρέα Ανιέλι δήλωσε:

«Εκ μέρους ολόκληρου του συμβουλίου, είμαι πολύ χαρούμενος που η Λίνα Σουλούκου συμφώνησε να αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου για τη διαφορετικότητα και θα είναι μαζί με την Άμρα Πατέρναλ η δεύτερη γυναίκα στο συμβούλιο. Η απόφαση να δημιουργήσουμε αυτή τη θέση μέσα στο συμβούλιο, είναι απόδειξη ότι το ECA και εγώ προσωπικά έχουμε δεσμευτεί να διασφαλίσουμε ότι ο οργανισμός μας θα είναι καλύτερα εξοπλισμένος για να εκμεταλλευτεί τα προτερήματά του και να προωθηθεί η διαφορετικότητα μέσα στα ποδοσφαιρικά κλαμπ. Είμαι σίγουρος ότι η Λίνα θα φέρει την εμπειρία της και τις γνώσεις της σε αυτόν τον τομέα προς όφελος του ECA και της ιδιότητάς της ως μέλος, στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της βιομηχανίας του ποδοσφαίρου στο σύνολό του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.