Ομιλία Αλ. Μαρκογιαννάκη για το ν/σ του Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Αποσυμφορούμε τα δικαστήρια – ενισχύουμε τους δικηγόρους»

Τις θετικές συνέπειες του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης ανάδειξε στην ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε τρεις συγκεκριμένους στόχους που θέτει και εκπληρώνει το νομοθέτημα του Υπουργείου και οι οποίοι είναι: α) η αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων, β) η ενίσχυση της δικηγορικής ύλης, γ) η ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών.

«Η κύρια παρέμβαση στο σχέδιο νόμου» όπως τόνισε ο Βουλευτής Χανίων, «έχει να κάνει με τα πιστοποιητικά για τα κληρονομικά δικαιώματα, καθώς η αρμοδιότητα για την έκδοση των σχετικών περνάει στους Δικηγόρους. Με αυτή την παρέμβασή μειώνεται ένα σημαντικό κομμάτι ύλης από τις δικαστικές υπηρεσίες, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στο κυρίως έργο τους, δηλαδή στην ταχύτερη έκδοση των δικαστικών αποφάσεων. Όλα αυτά λειτουργούν τελικά προς όφελος των πολιτών οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν τις υποθέσεις τους ταχύτερα και χωρίς ταλαιπωρία», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.