Η ομιλία του Παύλου Πολάκη στα Χανιά [Vid]

Ομιλία πραγματοποίησε ο Παύλος Πολάκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Καθιανών στο Ακρωτήρι. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την άφιξή του στο χώρο, χαιρέτησε και συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους.

Η ομιλία του Παύλου Πολάκη στα Χανιά

Ο Παύλος Πολάκης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού και τις εξελίξεις γύρω από αυτή, μετά την δημοσίευση της μελέτης του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα για τις ΜΕΘ.

«Εκείνο το χρονικό διάστημα είχαν διασωληνωθεί 6.200 ασθενείς, πέθαναν οι 3.880 και η μελέτη αποδεικνύει ότι οι 1.530 θα είχαν σωθεί αν είχε θωρακιστεί το ΕΣΥ, είχαμε τις κλίνες που έπρεπε, αν είχαν νοσηλευτεί σε κεντρικά νοσοκομεία. Αυτοί που νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ, είχαν 80% θνητότητα.»

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως συνειδητό ψεύτη όταν ρωτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ αν έχει στα χέρια του μελέτη που να αποδεικνύει για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ\

«Όχι απλά έχουν αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας που έχουν κυρήξει τρεις φορές στο τέλος της, αλλά ζούμε ένα απερίγραπτο δράμα, φτάνοντας τους 20.000 νεκρούς.»

«Το άλλο εγκληματικό που κάνουν, πέρα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα, και φαίνεται πλέον ότι η ανοσία που φτάνει το εμβόλιο δεν καλύπτει πλήρως. Τώρα φαίνεται ότι την Όμικρον δεν την καλύπτει κανένα από τα εμβόλια»

«Εδώ και ένα χρόνο φωνάζαμε για το θέμα των θεραπειών. Στην αρχή μας λέγανε ψεκασμένους, ότι δεν ξέραμε την επιστήμη, ότι κάνουμε αντιεμβολιαστικό αγώνα. Έχουν φέρει πάνω από 2000 δόσεις αντισωμάτων και έχουν χρησιμοποιηθεί 100-150» σχολίασε αναφερόμενος στα μονοκλωνικά αντισώματα.

Η Σουηδία έχει πάρει μια σειρά από μέτρα που εμείς δεν παίρνουμε, αραίωση των δρομολογίων των ΜΜΜ, αραίωση των σχολείων. Η Κεραμέως έφτιαξε τμήματα με 25 και 27 παιδιά. Πλέον παρά το όλο φτιασίδωμα που κάνουν τα ΜΜΕ, τα οποία έχουν “ταϊστεί” με περισσότερα από 20 εκατομμύρια.»

Για την ακρίβεια σχολίασε :

«Έχουμε έναν πληθωρισμό που έχει ξεπεράσει το 4,5 % και αυτό οφείλεται στο κόστος ενέργειας. Όταν ανεβαίνει το κόστος ενέργειας, ανεβαίνουν τα πάντα. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Έχουμε φτάσει η χονδρική τιμή του ρεύματος να φτάνει 240 ευρώ η κιλοβατόρα. Εμείς είχαμε προγραμματίσει μια διαδικασία απολιγνιτοποίησης η οποία θα έφτανε το 2030 για να μη χαθούν τα εισοδήματα. Έχει φτάσει το ρεύμα που παράγεται από λιγνίτη, να κοστίζει λιγότερο από το ρεύμα που παράγεται από φυσικό αέριο.»

Για τους μισθούς και την 2% αύξηση που ανακοινώθηκε ανέφερε: «Έλεγαν ότι με βάση την ανάπτυξη θα έχουμε αύξηση στο μισθό. Φέτος λέει ότι η ανάπτυξη θα είναι 6,9. Γιατί φέτος δεν δίνουν μεγαλύτερους μισθούς σε σχέση με την ανάπτυξη;»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε την ιστορία αυτού του τόπου και ότι «πρέπει την επόμενη φορά που θα ξανακυβερνήσει να είναι αλλιώς»

Δείτε την ομιλία του:

zarpanews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.