Ομόφωνη απόφαση Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης για τα Τέμπη

Ημερομηνία:

Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης
κατά την τακτική συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου 2025
Στις 28 Φεβρουαρίου 2025 συμπληρώνονται δύο χρόνια από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε άδικα τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, κυρίως νέους.
Δύο χρόνια μετά:
 Η Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη αποδοθεί και κάθε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς.

 Ουσιώδη ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα: Για ποιους λόγους δυο τρένα βρέθηκαν να κινούνται στην ίδια γραμμή, πώς και γιατί αλλοιώθηκε ο χώρος της τραγωδίας με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικά στοιχεία, επηρεάζοντας ενδεχομένως τόσο τη δυνατότητα διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος όσο και την εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας, γιατί ορισμένοι επιβάτες φέρονται να έχασαν τη ζωή τους λόγω της φωτιάς που ακολούθησε και όχι αποκλειστικά από τη σύγκρουση.

 Η ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών, δεν έχει βελτιωθεί, η τηλεδιοίκηση και τα συστήματα ασφαλείας ακόμα απουσιάζουν, οι σχετικές συμβάσεις και έργα βαλτώνουν, η κερδοφορία των ιδιωτών δεν πρέπει να είναι ο υπέρτατος παράγοντας στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων σε κρίσιμους τομείς όπως η παιδεία, η υγεία και οι μεταφορές.

 Το κεντρικό ΤΕΕ, παρά το θεσμοθετημένο ρόλο του ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους και του πολίτη, έχει αγνοηθεί προκλητικά και δεν έχει κληθεί από την Κυβέρνηση να συμβάλλει επιστημονικά και τεχνικά στην έρευνα, σε βάθος, για την εξιχνίαση των συνθηκών της τραγωδίας.
Το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης :
 συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών και με τον αγώνα τους αλλά και με την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη στην υπόθεση, στις αιτίες και στους αυτουργούς και να αποδοθεί Δικαιοσύνη.
 καλεί το κεντρικό ΤΕΕ να συμβάλει, με όλα τα μέσα που διαθέτει, τόσο στη διερεύνηση του δυστυχήματος όσο και στη διαμόρφωση προτάσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας των υποδομών και των μεταφορών στη χώρα.
 καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2025 που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα αυτή τόσο στα Χανιά όσο και στο Ρέθυμνο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων...

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...

Καιρός: Τελευταία μέρα… του χειμώνα η Κυριακή...

Παραμένει το χειμωνιάτικο σκηνικό με κρύο και βροχές, αλλά...

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων...

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...

Καιρός: Τελευταία μέρα… του χειμώνα η Κυριακή...

Παραμένει το χειμωνιάτικο σκηνικό με κρύο και βροχές, αλλά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στο Ρέθυμνο

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...

Καιρός: Τελευταία μέρα… του χειμώνα η Κυριακή στην Κρήτη και μετά 30άρια

Παραμένει το χειμωνιάτικο σκηνικό με κρύο και βροχές, αλλά...

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ. ευρώ για το νέο θέρετρο στη Κίσσαμο

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...

Η Ευρώπη το μεγαλύτερο θύμα της κλιματικής αλλαγής

Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος...