Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ενάντια στη συγκέντρωση φασιστικών ομάδων

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 28ης Ιουνίου 2023 με την υπ΄ αριθμ. 326 ομόφωνη Απόφασή του εξέδωσε ψήφισμα ενάντια στη συγκέντρωση φασιστικών ομάδων.
Στο συγκεκριμένο ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:
«Την Πέμπτη 29/6 στα Χανιά στην πλ. Αγοράς, φασιστικές ομάδες καθοδηγούμενες από υποψηφίους Βουλευτές των «Σπαρτιατών», του νέου ναζιστικού μορφώματος που στηρίχθηκε και από τον εγκληματία Κασιδιάρη, καλούν σε συγκέντρωση μίσους απέναντι σε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό στην πλ. Αγοράς.
Τρία χρόνια μετά την καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής, η είσοδος στη Βουλή, η ύπαρξη και η δράση των ομάδων αυτών επιβεβαιώνουν ότι δεν ξεμπερδέψαμε με τον φασισμό, καθώς οι αιτίες του και η χρησιμότητά του είναι ακόμα εδώ.
Θεωρούμε ότι η θεσμική ευθύνη της εκάστοτε τοπικής και κεντρικής διοίκησης είναι τεράστια και την βαραίνει ακέραια η οποιαδήποτε ανοχή του φασισμού, όπως και όποτε αυτός και αν εκδηλώνεται.
Γι` αυτό και ως Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια μόλυνσης της πόλης μας με το δηλητήριο του φασισμού. Δεν δίνουμε την συγκατάθεση για την πραγματοποίηση αυτής της συγκέντρωσης μίσους και καλούμε τον Χανιώτικο Λαό να γυρίσει την πλάτη στα καλέσματα μίσους και ρατσισμού. Να καταδικάσει με τον πιο απερίφραστο τρόπο κάθε φασιστικό πολιτικό μόρφωμα και να εναντιωθεί σε κάθε φασιστική βιαιοπραγία ταυτόχρονα με την πάλη για ειρήνη, εργασία και λαϊκή ευημερία, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:13ο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου – ΧΑΝΙΑ Καλλιτεχνική Έναρξη Ενετικό Λιμάνι Χανίων –...

Χανιά:Υπόμνημα Αντιπεριφερειάρχη σχετικό με την αποδέσμευση του...

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΓΥΙΑΣ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ...

Χανιά:13ο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου – ΧΑΝΙΑ Καλλιτεχνική Έναρξη Ενετικό Λιμάνι Χανίων –...

Χανιά:Υπόμνημα Αντιπεριφερειάρχη σχετικό με την αποδέσμευση του...

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΓΥΙΑΣ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γιατί παρουσιάζουν «έκρηξη» οι αγχώδεις διαταραχές και η κατάθλιψη στην Κρήτη

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η συνεχής συνδεσιμότητα έχουν...

Υποβολή δικαιολογητικών για 450 θέσεις μονίμων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

Οι θέσεις στην Κρήτη. Προκειμένου να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες...