Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τις εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στις 19/10/2022, με την υπ΄ αριθμ. 249 ομόφωνη Απόφασή του εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα αναφορικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:
«Εξ αφορμής του θέματος της ακύρωσης, από το ΣΤΕ της μοριοδότησης των ήδη εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 50% των θέσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, αναλογιζόμενο το μείζον πρόβλημα που θα προκύψει από τη μη υλοποίηση της μονιμοποίησης των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του προς τις εργαζόμενες του εν λόγω προγράμματος.
Πρόκειται για επαγγελματίες με εμπειρία και σχέση σταθερή και ουσιαστική με τους ωφελούμενους, οι οποίες ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης κράτησαν ζωντανό το κύτταρο της κοινωνίας μας.
Παράλληλα, η απομάκρυνσή τους από την κοινωνική μέριμνα του Δήμου θα ζημιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Είναι κατάφωρα άδικο, οι ως άνω εργαζόμενες να βρίσκονται ένα βήμα πριν τη μονιμοποίησή τους, αφού είχαν ήδη βγει τα οριστικά αποτελέσματα και μετά την απόφαση του ΣΤΕ να μένουν εκτός, ενώ με νομοθετική ρύθμιση θα μπορεί να δοθεί λύση στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, που προκύπτει.
Πρόσθετα, αποφασίζει ομοφώνως, την αποστολή του παρόντος ψηφίσματος στην ΚΕΔ και ζητά από τον Πρόεδρό της την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών προς κάθε αρμόδια πολιτική αρχή».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Ενημερωτική Εκδήλωση για τον καρκίνο και τη...

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 18.00 μ.μ.,...

Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Μία γυναίκα νεκρή και...

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η γυναίκα, φέρεται να μπήκε...

Χανιά:Ενημερωτική Εκδήλωση για τον καρκίνο και τη...

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 18.00 μ.μ.,...

Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Μία γυναίκα νεκρή και...

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η γυναίκα, φέρεται να μπήκε...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκδήλωση για τη Λειψυδρία και την Ορθή Διαχείριση του Νερού στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026...

Σχεδιάζοντας την πράσινη ενεργειακή μετάβαση με το Δήμο Αμαρίου

Το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου...