Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τις εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στις 19/10/2022, με την υπ΄ αριθμ. 249 ομόφωνη Απόφασή του εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα αναφορικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:
«Εξ αφορμής του θέματος της ακύρωσης, από το ΣΤΕ της μοριοδότησης των ήδη εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 50% των θέσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, αναλογιζόμενο το μείζον πρόβλημα που θα προκύψει από τη μη υλοποίηση της μονιμοποίησης των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του προς τις εργαζόμενες του εν λόγω προγράμματος.
Πρόκειται για επαγγελματίες με εμπειρία και σχέση σταθερή και ουσιαστική με τους ωφελούμενους, οι οποίες ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης κράτησαν ζωντανό το κύτταρο της κοινωνίας μας.
Παράλληλα, η απομάκρυνσή τους από την κοινωνική μέριμνα του Δήμου θα ζημιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Είναι κατάφωρα άδικο, οι ως άνω εργαζόμενες να βρίσκονται ένα βήμα πριν τη μονιμοποίησή τους, αφού είχαν ήδη βγει τα οριστικά αποτελέσματα και μετά την απόφαση του ΣΤΕ να μένουν εκτός, ενώ με νομοθετική ρύθμιση θα μπορεί να δοθεί λύση στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, που προκύπτει.
Πρόσθετα, αποφασίζει ομοφώνως, την αποστολή του παρόντος ψηφίσματος στην ΚΕΔ και ζητά από τον Πρόεδρό της την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών προς κάθε αρμόδια πολιτική αρχή».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Μεγάλο Αρσενάλι το 5ο Διεθνές Σκακιστικό...

Στα Χανιά και συγκεκριμένα στο εμβληματικό Μεγάλο Αρσενάλι θα...

Χανιά:Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και...

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή πραγματοποίησε ο...

Στο Μεγάλο Αρσενάλι το 5ο Διεθνές Σκακιστικό...

Στα Χανιά και συγκεκριμένα στο εμβληματικό Μεγάλο Αρσενάλι θα...

Χανιά:Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και...

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή πραγματοποίησε ο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Πρωταπριλιά και το ψέμα της – Το έθιμο, οι ρίζες του

Τα χωρατά και τα ψέματά της αποτελούν ένα έθιμο...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρση ασυλίας 11 βουλευτών ζητάει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν πλήρως επιβεβαιωθεί, η...

Ένωση Γιατρών Ρεθύμνου: «Παιδιά-θύματα κακοποίησης στα αζήτητα των Νοσοκομείων»

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου αναφέρει: «Για...