Ομόφυλα ζευγάρια: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος στην Ελλάδα, στη Νέα Σμύρνη

Είναι μαζί για περισσότερα από 20 χρόνια και έχουν 3 παιδιά – Ως τώρα δεν γινόταν να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς τους
Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλων στην Ελλάδα. Η -και με τη σφραγίδα της Πολιτεία- ένωση του εν λόγω ομόφυλου ζευγαριού έγινε το Σάββατο (2/3), στις 12 το μεσημέρι, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, στη Νέα Σμύρνη.

Το ζευγάρι είναι μαζί για περισσότερα από 20 χρόνια και έχει 3 παιδιά. Μέχρι πρότινος, ωστόσο, οι περί ων ο λόγος Δημήτρης Ελευσινιώτης και Σταύρος Γαβριηλίδης δεν ήταν δυνατόν να παντρευτούν ή να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς των τριών παιδιών τους.

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα

Μιλώντας στο Antivirus, Σταύρος Γαρβιλιάδης τόνισε ότι «δεν αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητά μας, αφού είμαστε οικογένεια αρκετά χρόνια τώρα. Αυτό που, ωστόσο, αλλάζει είναι ότι πλέον και η πολιτεία μάς αναγνωρίζει ως μία οικογένεια και όχι ως δύο ξεχωριστές, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα». Παράλληλα, είπε ότι τους τηλεφώνησε και τους μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι Δημήτρης Ελευσινιώτης και Σταύρος Γαβριηλίδης στα θεωρεία της Βουλής την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων

Η αγγελία τους γάμους τους είχε δημοσιευτεί στις 16 Φεβρουαρίου 2024 στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ήταν η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλων που είχε δημοσιευτεί ποτέ στην Ελλάδα. Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου, ο γάμος των ομόφυλων ζυγαριών είχε γίνε νόμος τους κράτους, παρόντας 175 «ναι» στη Βουλή.

Η αγγελία του γάμου του ομόφυλου ζευγαριού:
«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριηλίδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής».

Η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού (16/2/2024)

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Σταύρος Γαβριλιάδης είχε δηλώσει ότι ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτριου.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα. Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί», είχε πει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.