Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος: Για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ 9-11 Ιούλη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 9-11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει τα νέα εγκληματικά σχέδια που προωθούνται με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που συνέρχεται αυτήν την εβδομάδα, 9 με 11 Ιούλη, στην Ουάσιγκτον και καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν στις πολύμορφες δράσεις του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Όλες εμείς οι εργαζόμενες, οι νέες μητέρες, οι φοιτήτριες, οι συνταξιούχοι καταδικάζουμε τον βρώμικο ρόλο του ΝΑΤΟ, του ιμπεριαλιστικού αυτού μηχανισμού που ευθύνεται για το ματοκύλισμα των λαών ολόκληρου του πλανήτη από τότε που ιδρύθηκε πριν 75 χρόνια και σπέρνει ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις, στρατιωτικά πραξικοπήματα και κατοχή, φτώχεια και προσφυγιά.

Δυναμώνουμε τη δράση μας ενάντια στη ΝΑΤΟική μηχανή σήμερα που επεκτείνεται στον Καύκασο, στη Μέση Ανατολή, στον Περσικό Κόλπο, στην Ασία, σε όλη την υδρόγειο, καθώς οι ανταγωνισμοί με την Κίνα και τη Ρωσία πυκνώνουν τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου, ενώ αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Δεν υποτασσόμαστε στις αποφάσεις – φωτιά της Συνόδου Κορυφής που ενισχύουν τη δολοφονική του δράση καθώς :
 Ετοιμάζεται ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση και παροχή στήριξης στο καθεστώς Ζελένσκι τουλάχιστον με 40 δις το χρόνο, με συγκέντρωση στρατιωτικού υλικού και συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας και της εκπαίδευσης των Ουκρανών. Ετοιμάζεται η αποστολή περισσότερων «εκπαιδευτών» στα μέτωπα του πολέμου και πολεμικών αεροσκαφών για να εξοπλίσουν την Ουκρανία.

 Προβλέπεται ενίσχυση των ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Ετοιμάζονται να δημιουργήσουν τρεις μεγάλες στρατιωτικές βάσεις σε χώρες της Ευρώπης, ενώ συζητιέται ακόμα και η δημιουργία μιας αποστολής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

 Ισχυροποιείται η Νοτιοανατολική πτέρυγα στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.
 Επεκτείνεται στον Ινδικό – Ειρηνικό η δράση τους και δυναμώνει τη συμμαχία με την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
 Ενισχύεται το πυρηνικό οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ.

 Σύσσωμα τα κράτη μέλη περνούν σε φάση “πολεμικής οικονομίας” που θα πληρώσουν ακριβά οι λαοί. Η πολεμική προπαρασκευή βρίσκεται ήδη στο ζενίθ καθώς περισσότερα από 23 μέλη του ΝΑΤΟ αναμένεται να πιάσουν φέτος τον στόχο της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας για εξοπλιστικές δαπάνες πάνω από 2% του ΑΕΠ. Από μόλις 3 χώρες που έπιαναν τη νόρμα το 2014, 7 το 2022 και 10 το 2023, το 2024 οι χώρες που «συμμορφώνονται» στον ΝΑΤΟικό κανόνα εκτοξεύονται στις 23.

Δεν δεχόμαστε να είναι αντιμέτωπες οι οικογένειές μας με την τεράστια ακρίβεια, με την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και την ίδια στιγμή να είναι υποχρεωμένες να χρυσοπληρώνουν για τις πολεμικές ΝΑΤΟικές δαπάνες στην Ουκρανία και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Μόνο για το 2024 ο λαός θα καταβάλει για στρατιωτικές δαπάνες 7,126 δις ευρώ.
Δεν ανεχόμαστε να βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας μας στα ευρωατλαντικά σχέδια και τον πόλεμο, καθώς έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση και διαμετακομιστικό κέντρο για να μεταφέρονται κάθε είδους όπλα στην Ουκρανία. Αυτή η εμπλοκή καθιστά το λαό μας στόχο αντιποίνων από το αντίπαλο στρατόπεδο. Με τη συναίνεση όλων των κομμάτων ευρωατλαντικής κοπής, η κυβέρνηση στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα -αυτό το διάστημα τα «Ψαρά», ενώ ασκεί από τη Λάρισα τη διοίκηση της ευρωενωσιακής επιχείρησης «ASPIDES» που επιτηρεί την ευρύτερη περιοχή.

Εμείς οι γυναίκες, οι μανάδες απαιτούμε να μην στέλνουν τα παιδιά μας, τους φαντάρους και τους στρατιωτικούς μας 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας στο στόμα του λύκου για να προστατεύσουν τα καράβια των εφοπλιστών, οι οποίοι πλουτίζουν κάτω απ’ όλες τις συνθήκες δρομολογώντας τα πλοία τους μέσα στη φωτιά του πολέμου, όπως και τα συμφέροντα των Ισραηλινών.
Τώρα δυναμώνουμε τον αγώνα για:
• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
• Να κλείσουν όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
• Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ, να επιστρέψει η Φρεγάτα ‘Ψαρά” από τον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα και όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
• Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ με τον λαό κυρίαρχο στον τόπο του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.