Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Στις 6.000 οι κενές θέσεις σε όλη την Κρήτη στον κλάδο του Τουρισμού

Ημερομηνία:

Σε αναζήτηση προσωπικού είναι οι διευθυντές ξενοδοχείων στην Κρήτη, αφού τα κενά ανέρχονται σε 5.000-6000 σε όλο το νησί. Τις επόμενες ημέρες διοργανώνονται δύο ημέρες καριέρας σε Ηράκλειο και Χανιά προκειμένου να καλυφθούν τα κενά τόσο με νέους εργαζόμενους στον τουρισμό όσο και με εργαζόμενους που για διάφορους λόγους εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και θέλουν να επιστρέψουν.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας διευθυντών ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, οι μισθοί είναι πλέον ικανοποιητικοί. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βέβαια στη φετινή τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας ζητούν αύξηση 8% για το 2025 και το 2026, πενθήμερο και οχτάωρο και αναμένεται να φανεί ποια θα είναι η χρυσή τομή που θα πετύχουν στη συμφωνία με τους ξενοδόχους. Ωστόσο, ο κ. Πελεκανάκης ανέφερε, ότι αυτά θα λυθούν με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας που θα ξεκινήσει κατά τη νέα σεζόν.

Αλλαγή πόστων μέσα στο ίδιο ξενοδοχείο, κομμένα ρεπό, υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μπορεί να συμβαίνουν σε μεμονωμένα ξενοδοχεία, ανέφερε ο κ. Πελεκανάκης, που τόνισε ότι είναι σημαντικά τα κίνητρα που θα δοθούν σε όποιους επιθυμούν να εργαστούν στον τουρισμό, είτε είναι καινούργιοι είτε επιθυμούν να επιστρέψουν. Σε σχέση με τα εργατικά χέρια από τρίτες χώρες, ο κ. Πελεκανάκης ανέφερε, ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες, κυρίως στη βόρειο Ελλάδα, που “ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και φέρνουν εργατικό προσωπικό, ωστόσο παραμένει εξαιρετικά οξύ το ζήτημα της στέγασής τους”, αναφέρει κάτι που αποδεικνύει, ότι το ζήτημα του προσωπικού προσκρούει πάνω σε ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή της έλλειψης στέγασης.

Από την πλευρά των ξενοδοχοϋπαλλήλων υπάρχει και άλλη μία μεγάλη εκκρεμότητα, αφού χιλιάδες εξ αυτών που πληρώνονται από τη ΔΥΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμα μέχρι σήμερα το δώρο των Χριστουγέννων, κάτι που αν το έκανε ιδιώτης εργοδότης, θα αντιμετώπιζε ποινικές ευθύνες.https://www.ertnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εμπρησμός τελικά η φωτιά σε επιχείρηση στα...

Τρεις νεαροί οι δράστες που συνελήφθησαν σε Χανιά και...

«Απόβαση» των αγροτοκτηνοτρόφων στην Αθήνα-Θα συμμετέχουν στο...

Κάλεσμα της ΕΟΑΣΗ στην προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου...

Εμπρησμός τελικά η φωτιά σε επιχείρηση στα...

Τρεις νεαροί οι δράστες που συνελήφθησαν σε Χανιά και...

«Απόβαση» των αγροτοκτηνοτρόφων στην Αθήνα-Θα συμμετέχουν στο...

Κάλεσμα της ΕΟΑΣΗ στην προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: «Big Brother» σε όλες τις συναλλαγές με πρόσβαση στις τράπεζες!

Η Αρχή θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή και ετοιμάζει......

Καλλιθέα: Κοριτσάκι 2,5 ετών έπεσε σε συντριβάνι, μάχη των γιατρών να το επαναφέρουν

Το συμβάν έγινε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία...

Χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη

Σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο ΚΑΤ, υπεβλήθη την Κυριακή...