Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Στις 6.000 οι κενές θέσεις σε όλη την Κρήτη στον κλάδο του Τουρισμού

Ημερομηνία:

Σε αναζήτηση προσωπικού είναι οι διευθυντές ξενοδοχείων στην Κρήτη, αφού τα κενά ανέρχονται σε 5.000-6000 σε όλο το νησί. Τις επόμενες ημέρες διοργανώνονται δύο ημέρες καριέρας σε Ηράκλειο και Χανιά προκειμένου να καλυφθούν τα κενά τόσο με νέους εργαζόμενους στον τουρισμό όσο και με εργαζόμενους που για διάφορους λόγους εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και θέλουν να επιστρέψουν.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας διευθυντών ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, οι μισθοί είναι πλέον ικανοποιητικοί. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βέβαια στη φετινή τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας ζητούν αύξηση 8% για το 2025 και το 2026, πενθήμερο και οχτάωρο και αναμένεται να φανεί ποια θα είναι η χρυσή τομή που θα πετύχουν στη συμφωνία με τους ξενοδόχους. Ωστόσο, ο κ. Πελεκανάκης ανέφερε, ότι αυτά θα λυθούν με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας που θα ξεκινήσει κατά τη νέα σεζόν.

Αλλαγή πόστων μέσα στο ίδιο ξενοδοχείο, κομμένα ρεπό, υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μπορεί να συμβαίνουν σε μεμονωμένα ξενοδοχεία, ανέφερε ο κ. Πελεκανάκης, που τόνισε ότι είναι σημαντικά τα κίνητρα που θα δοθούν σε όποιους επιθυμούν να εργαστούν στον τουρισμό, είτε είναι καινούργιοι είτε επιθυμούν να επιστρέψουν. Σε σχέση με τα εργατικά χέρια από τρίτες χώρες, ο κ. Πελεκανάκης ανέφερε, ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες, κυρίως στη βόρειο Ελλάδα, που “ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και φέρνουν εργατικό προσωπικό, ωστόσο παραμένει εξαιρετικά οξύ το ζήτημα της στέγασής τους”, αναφέρει κάτι που αποδεικνύει, ότι το ζήτημα του προσωπικού προσκρούει πάνω σε ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή της έλλειψης στέγασης.

Από την πλευρά των ξενοδοχοϋπαλλήλων υπάρχει και άλλη μία μεγάλη εκκρεμότητα, αφού χιλιάδες εξ αυτών που πληρώνονται από τη ΔΥΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμα μέχρι σήμερα το δώρο των Χριστουγέννων, κάτι που αν το έκανε ιδιώτης εργοδότης, θα αντιμετώπιζε ποινικές ευθύνες.https://www.ertnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Συλλυπητήριο ψήφισμα για την εκδημία του Γιάννη...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών...

Ηράκλειο:Θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ...

Η Δημοτική Παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» με Επικεφαλής, την...

Χανιά:Συλλυπητήριο ψήφισμα για την εκδημία του Γιάννη...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών...

Ηράκλειο:Θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ...

Η Δημοτική Παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» με Επικεφαλής, την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Συλλυπητήριο ψήφισμα για την εκδημία του Γιάννη Περάκη από την Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)]

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών...

Τριπλάσιες νέες επιχειρήσεις τη δεκαετία 2015–2025 στο Ηράκλειο. Ρεκόρ εγγραφών το 2025

Ισχυρή και σταθερή άνοδο σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην...

Ηράκλειο:Θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ από την παράταξη Ηράκλειο για Σένα

Η Δημοτική Παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» με Επικεφαλής, την...

Ηράκλειο:Ομόφωνα επανεξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου ο Λευτέρης Καλλέργης

Ο Λευτέρης Καλλέργης επανεξελέγη ομόφωνα στην θέση του Προέδρου...