ΟΠΕΚΕΠΕ: Την παραίτηση της διοίκησης ζήτησε ο ΥπΑΑΤ

Ημερομηνία:

Αρνείται να αποχωρήσει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ
Την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, αίτημα όμως που δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό από τον πρόεδρο του Οργανισμού Ευάγγελο Σημανδράκο.

Σύμφωνα με πηγές από το ΥπΑΑΤ, ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης φαίνεται να είναι δυσαρεστημένος τόσο από το πώς εξελίχθηκε η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, κατά την οποία εντοπίζονται σωρεία προβλημάτων όσο και από τον τρόπο διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δυσαρέσκεια Αυγενάκη για τον τρόπο διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Χαρακτηριστικά, όπως επισήμαναν στον ΟΤ οι ίδιες πηγές , ο τρόπος διοίκησης του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Σημανδράκου «εκθέτει τη χώρα στο εσωτερικό και το εξωτερικό τόσο νομικά όσο και οικονομικά», ενώ σε ότι αφορά την άρνηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ να παραιτηθεί, οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι ίσως να το ξανασκεφτεί, «αν λάβει υπόψη του κάποια πράγματα διοικητικής φύσεως».

Οι «αιχμές»
Αιχμές για τον τρόπο διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε αφήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τη Δράμα στα μέσα του Οκτώβρη, ο οποίος όλο νόημα δήλωνε ότι «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Δεν είναι κράτος αυτόνομο ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά ένας οργανισμός που εποπτεύεται από το ΥπΑΑΤ και πρέπει να λειτουργεί για το καλό των αγροτών και μόνο». Μάλιστα, είχε ανακοινώσει διαφάνεια, καλύτερη οργανωτική δομή και σεβασμό στα χρήματα των αγροτών σε ότι αφορά τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, όπως είχε δηλώσει ότι «ενώ ήταν άριστη η κατεύθυνση για ένταξη στο gov.gr, στη συνέχεια δεν έγιναν τα βήματα που έπρεπε, από τον Οργανισμό», ανακοινώνοντας ότι με διατάξεις που θα φέρει θα καταργηθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούν δεύτερες πλατφόρμες ορισμένα ΚΥΔ. «Οι διπλοχρεώσεις σε βάρος των αγροτών θα τελειώσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή ΟΤ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι αλλάζει στα διαβατήρια: Πώς θα ταξιδεύουμε...

Νέο Σύστημα Ελέγχου στην Ε.Ε. - Tι πρέπει να...

Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα –...

Σε εφαρμογή τίθεται το νέο καθεστώς για τα ακαθάριστα...

Τι αλλάζει στα διαβατήρια: Πώς θα ταξιδεύουμε...

Νέο Σύστημα Ελέγχου στην Ε.Ε. - Tι πρέπει να...

Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα –...

Σε εφαρμογή τίθεται το νέο καθεστώς για τα ακαθάριστα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκίνησαν παγκοσμίως οι πωλήσεις εισιτηρίων

Η οργανωτική επιτροπή «LA28» ανακοίνωσε ότι πούλησε περισσότερα εισιτήρια...

Τι αλλάζει στα διαβατήρια: Πώς θα ταξιδεύουμε από την Παρασκευή

Νέο Σύστημα Ελέγχου στην Ε.Ε. - Tι πρέπει να...

Στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου τα διαγωνίσματα Προσομοίωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η αξιοποίηση των διαγωνισμάτων προσομοίωσης μέσω του Ψηφιακού Φροντιστηρίου...