Οργή στην ελληνική κοινωνία με το ράλι ανατιμήσεων

Ημερομηνία:

Πρωταθλητής των αυξήσεων είναι το ελαιόλαδο, η τιμή του αυξήθηκε κατά 30% σε έναν χρόνο, το χοιρινό κρέας που μέχρι πρότινος θεωρείτο από τα πιο οικονομικά κρέατα με την τιμή του να αυξάνεται κατά 15.5%.
Oι συνεχείς αυξήσεις σε βασικά προϊόντα που όλοι έχουμε ανάγκη φέρνει τους καταναλωτές σε αδιέξοδο.

Πολλοί καταναλωτές ψωνίζουν όλο και λιγότερα για να βγάλουν το μήνα, ενώ η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη καθώς τα πορτοφόλια έχουν αδειάσει από τις πρώτες κιόλας ημέρες του μήνα.

«Οι τιμές δεν πέφτουν με τίποτα, κάθε μέρα ανεβαίνουν, λένε ότι θα πέσουν και φως δεν φαίνεται πουθενά».

Μέσα σε ένα χρόνο σημαντικές αυξήσεις καταγράφτηκαν και στα γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά με αύξηση 14%, το ρύζι αυξήθηκε κατά 12,8% ενώ τα λαχανικά κατά 12%.

Kαθόλη τη διάρκεια του τελευταίου έτους οι τιμές σε βασικά είδη τροφίμων εκτοξεύτηκαν. Πρωταθλητής αυξήσεων είναι το ελαιόλαδο όπου η τιμή του αυξήθηκε κατά 30,1%, η ζάχαρη πήρε και αυτή την ανιούσα με αύξηση 25,1%, και τέλος το χοιρινό κρέας όπου μέχρι πρότινος θεωρούνταν από τα πιο οικονομικά κρέατα η τιμή του αυξήθηκε κατά 15.5%.

Τα νοικοκυριά βλέποντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό να συρρικνώνεται επιδίδονται σε σαφάρι προσφορών και τις ψάχνουν σε κάθε σούπερ μάρκετ.

Όπως λένε οικογένειες με παιδιά, ένας ολόκληρος μισθός πηγαίνει μόνο στα απαραίτητα για το καθημερνό τραπέζι και τις ανάγκες του σπιτιού.

«Παίρνω τα ίδια πράγματα κάθε φορά, πέρσι τέτοια περίοδο έδινα 80 ευρώ, σήμερα έδωσα 120».

Το ανοδικό ράλι τιμών, εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δικαίωση Βαγγέλη Μαρινάκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

Το δικαστήριο καταδίκασε τις παράνομες δηλώσεις και πρακτικές της...

Σαφάρι ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα –...

Από την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες και η επιβολή...

Δικαίωση Βαγγέλη Μαρινάκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

Το δικαστήριο καταδίκασε τις παράνομες δηλώσεις και πρακτικές της...

Σαφάρι ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα –...

Από την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες και η επιβολή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Bloomberg: Πίσω από το ελληνικό success story – Η χώρα αναπτύσσεται, αλλά το χάσμα παραμένει

Παρά την εντυπωσιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η πίεση...

Δικαίωση Βαγγέλη Μαρινάκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Το δικαστήριο καταδίκασε τις παράνομες δηλώσεις και πρακτικές της...

Σαφάρι ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Τέλος χρόνου για τους ιδιοκτήτες

Από την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες και η επιβολή...