Οργισμένοι οι Ρομά με την τηλεκπαίδευση. Έστειλαν μηνυτήρια αναφορά στην Κεραμέως

Ημερομηνία:

Μηνητύρια αναφορά στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπέβαλλε η Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ” υπογραμμίζοντας τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό των τσιγγανόπουλων από την τηλεκπαίδευση.

Η Ελλάν Πασσέ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι “ο αποκλεισμός στερεί από τα παιδιά τη μάθηση και λόγω των καταγραφόμενων απουσιών τα οδηγεί στην απώλεια του εκπαιδευτικού έτους.

Η αναφορά
ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

30 Νοεμβρίου 2020

Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη αναφορικά με τον αποκλεισμό των παιδιών Ρομά από την τηλεκπαίδευση κατά τις περιόδους “καραντίνας” τόσο κατά την πρώτη φάση, την περασμένη άνοιξη, όσο και κατά την τρέχουσα περίοδο παρ’ ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνώριζε το πρόβλημα από την άνοιξη από αναφορές των αρμόδιων εκπαιδευτικών.

Ο αποκλεισμός στερεί από τα παιδιά τη μάθηση και λόγω των καταγραφόμενων απουσιών τα οδηγεί στην απώλεια του εκπαιδευτικού έτους. Επισυνάπτονται δύο έγκυρα κείμενα που καταγράφουν τη σημερινή κατάσταση.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Airbnb: Τα «ραβασάκια» της Eφορίας και τα...

Τι γίνεται αν αγνοηθούν οι ειδοποιήσεις που θα έρθουν...

Τι αλλάζει για τα smartphones Apple και...

Τέλος στην ταλαιπωρία των χρηστών που αλλάζουν smartphone μεταξύ...

Airbnb: Τα «ραβασάκια» της Eφορίας και τα...

Τι γίνεται αν αγνοηθούν οι ειδοποιήσεις που θα έρθουν...

Τι αλλάζει για τα smartphones Apple και...

Τέλος στην ταλαιπωρία των χρηστών που αλλάζουν smartphone μεταξύ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Τρίτη 2 Ιουνίου

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 2 Ιουνίου,...

Τι αλλάζει για τα smartphones Apple και Android – Η νέα ρύθμιση της ΕΕ που διευκολύνει τους χρήστες

Τέλος στην ταλαιπωρία των χρηστών που αλλάζουν smartphone μεταξύ...