Οροπέδιο Λασιθίου: Κλειστός θα παραμείνει ο κάμπος για τους επισκέπτες όλο τον Χειμώνα

Ημερομηνία:

Ευρεία σύσκεψη όπου εξετάστηκε όλος ο σχεδιασμός πολιτικής προστασίας εν όψει των κακοκαιριών που φέρνει ο χειμώνας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11/01/2024, στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Γιώργου Αθανασάκη.

Ο σχεδιασμός που αποφασίστηκε μπήκε από σήμερα κιόλας σε ισχύ και προβλέπει στην κάθε λεπτομέρεια του θέματα που ανακύπτουν μετά από χιονοπτώσεις και ισχυρές βροχές αλλά και γενικότερα σε περιπτώσεις δύσκολων καιρικών φαινομένων.

Στη συνάντηση μπήκαν οι προτεραιότητες για εκχιονισμό εξόδων από και προς Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο, για την ομαλή λειτουργία των οικισμών μετά από χιονοπτώσεις και βέβαια για το πως θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλικιωμένοι κι άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων έχουν στα χέρια τους καταστάσεις με άτομα που πρέπει να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όταν ανακύπτουν δύσκολα ή και ακραία καιρικά φαινόμενα, πράγμα που θα γίνεται σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο και τις λοιπές εμπλεκόμενες Αρχές.

Μάλιστα ο κ. Αθανασάκης ζήτησε από τους προέδρους να οργανώσουν άμεσα εθελοντικές ομάδες που θα συνδράμουν όταν και σε ότι τους ζητείται υποβοηθώντας στη σωστή λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας.

Εξάλλου αποφασίστηκε, και μπήκε σε εφαρμογή, ο αποκλεισμός του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου για τους επισκέπτες στη διάρκεια του χειμώνα.

Μιλάμε για το τμήμα του κάμπου με τις καλλιέργειες, όπου υπάρχουν σε εξέλιξη έργα, πηγάδια κι άλλοι κίνδυνοι τους οποίους οι ξένοι επισκέπτες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν. Και οι ντόπιοι όμως θα πρέπει να εφοδιαστούν με ειδική άδεια για την ασφάλεια τους.

Να σημειώσουμε πως στη σύσκεψη μετείχαν πέρα από το Δήμαρχο Οροπεδίου, το σύνολο των αντιδημάρχων, των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, του Κέντρου Υγείας, του ΔΕΔΔΗΕ, της Βοήθειας στο Σπίτι και οι χειριστές μηχανημάτων του Δήμου και της Περιφέρειας. ekriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διήμερη Εκπαίδευση για την Αντιμετώπιση Θαλάσσιας Ρύπανσης...

Με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Ο Νέαρχος Ναύαρχος του Μεγάλου...

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου τη δημιουργία...

Διήμερη Εκπαίδευση για την Αντιμετώπιση Θαλάσσιας Ρύπανσης...

Με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Ο Νέαρχος Ναύαρχος του Μεγάλου...

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου τη δημιουργία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Ελπίδα για τη Δημοκρατία» το νέο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

Οι βασικοί άξονες του κόμματος. Την πρώτη επίσημη εκδήλωση για...

National Geographic: Η Κρήτη κορυφαίος προορισμός παγκοσμίως για φαγητό

Η αναφορά στην Κρήτη αρχίζει με την υπόμνηση ότι...

Χανιά: Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του γιατρού – Βρέθηκε η σορός του σε προχωρημένη σήψη

Στον Αλέξη Τσικόπουλο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το...