Ουκρανία: Η ανάρτηση του Ζελένσκι και η αντίδραση του Μαξίμου

Ημερομηνία:

Στην «εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη» του Έλληνα πρωθυπουργό στην Ουκρανία και «στη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς» της χώρας του, αναφέρθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Έχοντας συμπληρώσει δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις σφαίρες να νικούν τη διπλωματία ο Έλληνας πρωθυπουργός με τη σειρά του, σε ανάρτηση για την συνομιλία που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο, ανέφερε ότι η «Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία» και η επίσκεψη του στην Οδησσό «μου κατέδειξε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας».

 

Τρέχουν να σβήσουν τη «φωτιά» στο Μαξίμου

Τα λόγια του Ζελένσκι προκάλεσαν εύλογα ερωτήματα για τον βαθμό εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ φουντώνουν τις υποψίες για μυστική διπλωματία αφού δεν είναι η πρώτη φορά που οι πληροφορίες φτάνουν στην Ελλάδα μέσω τρίτων.

Πριν τα σενάρια φουντώσουν κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να τονίσουν πως «δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» και διευκρινίζουν ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας» η οποία όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Οδησσό σημειώθηκε χτύπημα με ρωσικό πύραυλο κοντά στην αυτοκινητοπομπή του προέδρου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει η αποστολή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Να σπάσει την «ομερτά» απειλεί τώρα ο...

Ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές», αφού έγινε «λαγός» στην...

Κ. Μητσοτάκης: Ο Δεκέμβριος θα είναι μήνας...

Για μια εβδομάδα πληρωμών, «με σημαντικές ενισχύσεις που φτάνουν...

Να σπάσει την «ομερτά» απειλεί τώρα ο...

Ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές», αφού έγινε «λαγός» στην...

Κ. Μητσοτάκης: Ο Δεκέμβριος θα είναι μήνας...

Για μια εβδομάδα πληρωμών, «με σημαντικές ενισχύσεις που φτάνουν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαρισύνη Στρατάκη: Το “χρυσό” κορίτσι από το Αρκαλοχώρι κατέρριψε Πανελλήνιο ρεκόρ 16 ετών

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου. Νέο πανελλήνιο...

Εφιάλτης στην Κρήτη: Μπήκαν στο σπίτι του, τον μαχαίρωσαν και άρπαξαν 7.000€ και το αυτοκίνητο!

Στιγμές τρόμου έζησε 55χρονος στο Νιόχωρι Αποκορώνου, όταν δύο...

Το πρώτο σιτάρι που παράγει μόνο του λίπασμα για την καλλιέργειά του

Πιο φιλικό στο περιβάλλον και μικρότερο κόστος παραγωγής. Επιστήμονες στο...

Νέος «πονοκέφαλος» για την Airbus – Εντοπίστηκε ελάττωμα στην άτρακτο δεκάδων αεροσκαφών

Νέο πρόβλημα εντοπίστηκε σε αεροσκάφη της Airbus, καθώς κατασκευαστικό...