ΠΑ.Γ.Ν.Η:Συνάντηση εργασίας με ομάδα στελεχών DRG Μάλτας, στελεχών του ΚΕΤΕΚΝΥ και τη Διοίκηση της 7ης Υ.Π.Ε. Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. στα γραφεία της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, παρουσία του Διοικητή ΠΑΓΝΗ καθηγητή Χαλκιαδάκη Γεώργιου και του Αναπληρωτή Διοικητή Κτενιαδάκη Στυλιανού, συνάντηση εργασίας με την ομάδα DRG της Μάλτας, στελεχών του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ), της Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης καθώς και υπηρεσιακών στελεχών του ΠΑΓΝΗ.

Από την 7η ΥΠΕ Κρήτης στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πληροφορικής 7ης ΥΠΕ Κρήτης Γιώργος Μοσχοβάκης και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προγραμματισμού 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αιμιλίας Μαγκαναράκη.

Από το ΚΕΤΕΝΥ στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Παντελής Μεσσαρόπουλος και ο Δ/ντής Σχεδιασμού και Διοίκησης του Κέντρου, Ιωάννης Μαστρογιάννης.

Από πλευράς ομάδας στελεχών Μάλτας στη σύσκεψη συμμετείχαν:
1. Dr Kenneth Grech, Project Leader, Consultant, Post Graduate Medical Training Centre Health-Mater Dei Hospital
2. Prof.Neville Calleja, Director Health Information an Research, Ministry for Health
3. Ms Michelle Galea, Director Health Care Funding, Ministry for Health.
4. Dr Sandra Distefano, Consultant Public Health, Directorate for Health Information & Research

Από το ΠΑΓΝΗ στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διοικητική Διευθύντρια Γιανναδάκη Βασιλική, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας καθηγητής Τζανάκης Νικόλαος, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Πρινάρη Αγγελική, ο Διευθυντής ΕΣΥ Νευροχειρουργικής Καραμπέτσος Δημήτρης, ο Υποδιευθυντής Πληροφορικής Σμυρλής Κων/νος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Ελέγχου Ποιότητας και Εκπαίδευσης Πετροδασκαλάκη Μαρία καθώς και ο Προϊσταμένος Γραφείου Κίνησης Βουλελάκης Νίκος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει το ΚΕΤΕΚΝΥ με ομάδα στελεχών που έχει ορίσει το Υπουργείο Υγείας της Μάλτας ως υπευθύνους για την ανάπτυξη του συστήματος DRG, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αξιοποίησης των γνώσεων και της εμπειρίας από την εφαρμογή των συστημάτων DRG στις δύο χώρες.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση από επαγγελματίες υγείας κλινικών του νοσοκομείου της λειτουργίας του ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» και τη διαδικασία κωδικοποίησης κατά DRG.
Το Σύστημα DRG (Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων) είναι ένα σύστημα κατηγοριοποίησης, που βασίζεται στη συστηματική επιλογή έγκυρων και αξιόπιστων δεδομένων κατά την έξοδο των ασθενών από το νοσοκομείο, με σκοπό την ταξινόμηση τους σε διαχειρίσιμο αριθμό κατηγοριών περιστατικών, οι οποίες είναι ιατρικά ουσιώδεις και ομοιογενείς και προσομοιάζουν σε επίπεδο χρήσης πόρων. Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την αξιολόγηση του παραγόμενου έργου κάθε νοσοκομειακής μονάδας, την κατανομή των διαθέσιμων πόρων σύμφωνα με τις υφιστάμενες ανάγκες και την παροχή της κατάλληλης φροντίδας με αποδοτικότερο τρόπο.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ομάδας DRG της Μάλτας και των στελεχών του ΚΕΤΕΚΝΥ έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις εργασίας και αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 για την παρουσίαση έργων κοινού ενδιαφέροντος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.