Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού : Μήνυμα Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Μανώλη Μενεγάκη

Ημερομηνία:

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου μας υπενθυμίζει τη δύναμη του τουρισμού να φέρνει κοντά ανθρώπους και πολιτισμούς με απώτερο στόχο τη στήριξη και την ανάδειξη της σημασίας του τουρισμού και των κοινωνικών, πολιτισμικών, πολιτικών και οικονομικών αξιών που υπηρετεί.

Ο τουρισμός δεν είναι μόνο πηγή ευημερίας, αλλά και ένας τρόπος να χτίσουμε «γέφυρες» κατανόησης και σεβασμού ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

Ο Δήμος Άγιος Νικόλαος είναι γνωστός ανά την υφήλιο όχι μόνον ως ένας Ελληνικός τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, αλλά και ως τόπος με παράδοση στην Κρητική φιλοξενία, στην αποδοχή του διαφορετικού, στην πολιτιστική ετερότητα.

Ο Δήμος μας διαθέτει μοναδικά μνημεία παγκόσμιας σημασίας, όπως την Σπιναλόγκα, την Λατώ, την Παναγία Κερά, την Δρήρο και πολλά ακόμα ιστορικά τοπόσημα που μαρτυρούν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.

Παράλληλα, η ζωντανή παράδοση, η μουσική, οι τέχνες και οι λαϊκές μας γιορτές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του άυλου πολιτισμού μας ενισχύοντας το αίσθημα της ειρηνικής φιλοξενίας και της ταυτότητας της περιοχής.

Το φετινό μήνυμα “Τουρισμός & Ειρήνη” του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, πρέπει να διαχυθεί σε ολόκληρη την οικουμένη και να περάσει στις επόμενες γενιές.

Εύχομαι λοιπόν ολόψυχα ειρήνη και ευημερία σε όλους τους ανθρώπους, στους χιλιάδες εργαζομένους του τουρισμού, στους επιχειρηματίες του κλάδου και φυσικά σε κάθε άνθρωπο που ταξιδεύει από κάθε γωνιά του πλανήτη με προορισμό τη χώρα, το νησί μας και τον Δήμο μας.

Θα συνεχίζουμε να επενδύουμε στην αξιοποίηση του πολιτιστικού κεφαλαίου του τόπου, στοχεύοντας στην καθιέρωση του Δήμου Αγίου Νικολάου ως έναν προορισμό που προσφέρει αυθεντικές – ενδιαφέρουσες εμπειρίες που αποτυπώνουν την ιδιαίτερη ταυτότητα του.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Η Γιορτή του Σινεμά έρχεται και στα...

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, όλη η Ελλάδα γίνεται μια...

Λασίθι:31ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας 2025 Δήμου Αγίου...

Ο Λογοτεχνικός Διαγωνισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου, που επανήλθε...

Λασίθι:Η Γιορτή του Σινεμά έρχεται και στα...

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, όλη η Ελλάδα γίνεται μια...

Λασίθι:31ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας 2025 Δήμου Αγίου...

Ο Λογοτεχνικός Διαγωνισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου, που επανήλθε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Επιμνημόσυνη τελετή «Remembrance Sunday – Κυριακή της Μνήμης»

επιμνημόσυνη τελετή «Remembrance Sunday – Κυριακή της Μνήμης» που...

Ε Π.Κ.Κρητης: “Ψήφισμα συμπαράστασης, στον Λιμενάρχη Χανίων, κ Νεκτάριο Γιαννουλακη “

Έτσι δεν λειτουργεί η Δημοκρατία μας ,κ. Κικίλια!!! Φωνή διαμαρτυρίας,...

Στρατηγική ενίσχυση της τουριστικής αγοράς της Σκανδιναβίας από την Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής...