ΠΑΓΝΗ: Ο Διοικητής Γιώργος Χαλκιαδάκης για τα απογευματινά χειρουργεία

ΠΑΓΝΗ: Ο Διοικητής Γιώργος Χαλκιαδάκης για τα απογευματινά χειρουργεία

Στην έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στο ΠΑΓΝΗ αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Όπως είπε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, χθες χειρουργήθηκαν τρεις τελικά ασθενείς και όχι τέσσερις όπως είχε προγραμματιστεί αφού ο τέταρτος παρουσίασε πρόβλημα και κρίθηκε πως δεν θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση.

Σύμφωνα με τον διοικητή οι τρεις ασθενείς που χειρουργήθηκαν θα πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα των επεμβάσεων ενώ για την Παρασκευή (22/3) έχουν προγραμματιστεί και πάλι απογευματινά χειρουργεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασθενείς που θέλουν να χειρουργηθούν το απόγευμα, μπαίνουν σε μία λίστα και στη συνέχεια καθορίζεται ο χρόνος της επέμβασης.

Την ίδια ώρα εντύπωση έχει προκαλέσει έγγραφο της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ προς τους Διευθυντές των κλινικών στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “ο ασθενής της απογευματινής λειτουργίας θα νοσηλεύεται σε θάλαμο χωρίς άλλους ασθενείς πλην της ολοήμερης και για τον λόγο αυτό οι κλινικές θα πρέπει να μεριμνούν για την ύπαρξη κενών κλινών κατά την ημέρα του χειρουργείου“.
Image
χειρουργεια

Αυτό, όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, αν για παράδειγμα σήμερα το απόγευμα χειρουργηθούν 4 ασθενείς, καλό θα είναι να υπάρχει ένας θάλαμος μόνο για εκείνους προκειμένου να μην δημιουργούνται προστριβές με τους υπόλοιπους ασθενείς.

Το κόστος για να χειρουργηθεί κάποιος το απόγευμα είναι ανάλογο του είδους της επέμβασης στην οποία θα υποβληθεί, σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει με τους αναισθησιολόγους στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Μάλιστα το χαρακτήρισε έντονο, ωστόσο όπως είπε έχουν προκηρυχθεί θέσεις και αναμένεται η κάλυψή τους.ekriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.