ΠΑΓΝΗ: Προς οριστικό κλείσιμο η παιδοψυχιατρική κλινική

Σε οριστικό κλείσιμο οδηγείται η παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά την σύσκεψη που έγινε διαδικτυακά χθες με παράγοντες του υπουργείου Υγείας και δεν είχε κανένα αποτέλεσμα ,όσον αφορά στην στελέχωσή της.

Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Σαμιωτάκης, ο δεύτερος παιδοψυχίατρος του τμήματος, υπέβαλε την παραίτησή τους στις αρχές Μαρτίου.

Ο ίδιος είχε δηλώσει στο Ράδιο Κρήτη ότι θα μείνει για λίγο ακόμη ώστε να διαπιστώσει τις προθέσεις του υπουργείου Υγείας που είχε υποσχεθεί ότι θα στηρίξει την κλινική για να μην κλείσει. Τώρα, όλα δείχνουν ότι το τέλος είναι οριστικό.

Στην κλινική μένει ένας γιατρός και όσα περιστατικά χρειάζονται νοσηλεία και είναι πολλά, αναγκαστικά θα πηγαίνουν στην Αθήνα.

Ο κ. Σαμιωτάκης είχε επισημάνει ότι οδηγήθηκε στο κλείσιμο μια κλινική που καλύπτει όλη την Κρήτη, νοσηλεύοντας ανήλικους με πολύ σοβαρή ψυχοπαθολογία.

Να σημειωθεί ότι το νησί μας έχει αυξημένους δείκτες συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα ,στην αυτοκτονικότητα, στην παραβατικότητα, στην κατάχρηση ουσιών, στις ψυχιατρικές διαταραχές, στα παιδιά κάτω των 18.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Η πολυαναμενόμενη διαδικτυακή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υγείας κ. Βαρτζόπουλο δεν έφερε κανένα,όπως αναμένονταν, αποτέλεσμα.

Η ευθύνη του υπουργείου και των τοπικών παραγόντων, είναι τεράστια. Η κοροιδία του Υπουργείου Υγείας και των τοπικών υγειονομικών διοικήσεων δεν έχει όριο ,όταν λένε ότι στηρίζουν τη δημόσια υγεία στο νησί μας.»

Το Σωματείο, καλεί όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νησιού « να υπερασπιστούν τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας Παιδοψυχιατρικής κλινικής και να παλέψουν για το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών, σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίας ψυχικής υγείας.»

Σε σχετική δήλωση για το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ προχώρησε και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Δημήρης Βρύσαλης.https://www.ekriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.