Παγώνη: Μέσα Σεπτέμβρη πετάμε τις μάσκες – Διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι

Ημερομηνία:

Ηαντιστροφη μέτρηση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας φαίνεται να έχει ξεινήσει. Ενα από τα πλέον απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού φαίνεται ότι θα αποτελέσει παρελθόν και μάλιστα σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά δεν απέχει πολύ μακριά η στιγμη που θα μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα χωρίς τη χρήση μάσκας. «Μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες» είχε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών θα πετάξουμε τις μάσκες, τότε αναμένουμε να το έχουμε πετύχει».

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι ότι οι εμβολιασμοί θα έχουν προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα και το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών με δύο δόσεις είναι αρκετά μεγάλο.

Μέχρι όμως τα μέσα Σεπτέμβρη ο δρομος είναι επικίνδυνος, καθώς πρέπει να παραμείνουμε σύμφωνα με την κυρία Παγώνη προσεκτικοί. «Οι εμβολιασμένοι μέχρι να γίνουν πάρα πολύ πρέπει να φοράνε τη μάσκα όταν ας πούμε πάνε σουπερ μάρκετ ή όταν πηγαίνουν σε κάποιο νοσοκομείο. Το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε: «πρώτο μας όπλο για την ανάσχεση του κορονοϊού είναι ο εμβολιασμός, ελπίζω να πάρουμε τις ποσότητες και τέλος Ιουνίου να κάνουμε την σχετική ανοσία». Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στους νέους που έχουν δηλώσει άμεσα συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Παράλληλα η κ. Παγώνη εμφανίσθηκε αισιόδοξη και για το φετινό καλοκαίρι. «Το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό. Θα πάμε διακοπές με κάποιες προφυλάξεις» είπε χαρακτηριστικά, ενώ για το άνοιγμα των γυμναστηρίων είπε ότι θα μπορούσαν ανοίξουν σε 10 ημέρες.

Τέλος για τους 20ρηδες ανέφερε: «Εχουν δίκιο, δεν είναι εύκολο όλοι έχουμε περάσει από τη θέση τους. Θέλους να βγουν».https://www.ethnos.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καθηλωμένοι οι πραγματικοί μισθοί εδώ και 15...

Ο πραγματικός μισθός είναι το ποσό που απομένει μετά...

Η Ελλάδα χάνει 30% νερό από τα...

Ο ΟΟΣΑ ζητά άμεσες ενέργειες για την αναπλήρωση των...

Καθηλωμένοι οι πραγματικοί μισθοί εδώ και 15...

Ο πραγματικός μισθός είναι το ποσό που απομένει μετά...

Η Ελλάδα χάνει 30% νερό από τα...

Ο ΟΟΣΑ ζητά άμεσες ενέργειες για την αναπλήρωση των...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Αγίου Νικολάου:3ο Κύπελλο Αναρρίχησης Βράχου στο αναρριχητικό πεδίο Πέζας Καλού Χωριού

3ο Κύπελλο Αναρρίχησης Βράχου στο αναρριχητικό πεδίο Πέζας Καλού...

Εορτολόγιο 18 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 18 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Ο πραγματικός μισθός μειώθηκε 32,8% στην τελευταία 15ετία

Η μέση μηνιαία πραγματική κατανάλωση των νοικοκυριών, των οποίων...