Παγώνη : Νέοι έρχονται όρθιοι και ύστερα από λίγο διασωληνώνονται

Ημερομηνία:

Για το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων μίλησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι το άνοιγμα ελλοχεύει κινδύνους, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το σύστημα υγείας προς το παρόν αντέχει. Ο φόβος της είναι «μην πάει κάτι λάθος και φτάσουμε στο καλοκαίρι και δεν έχουμε μια σχετική ανοσία στο 50% – 60%».

Για τις αντοχές του ΕΣΥ η κ. Παγώνη τόνισε πως: «όποιος έχει κριτήρια διασωλήνωσης, διασωληνώνεται. Δεν έχει γίνει Ιταλία η Ελλάδα. Οσον αφορά στις κλίνες, ζητήσαμε επίταξη σε ιδιωτικά νοσοκομεία για να πάνε οι διασωληνωμένοι. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι είναι πλήρεις γιατί έχουν τους δικούς τους ασθενείς» είπε.

Στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει πάρκα και παιδικές χαρές κι όχι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά είπε μιλώντας στο Open ότι: «Αν είχαμε τεστ θα μπορούσαν να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία. Δεν έχουμε τεστ και για αυτό είναι όλοι επιφυλακτικοί για τα σχολεία».

Κλείνοντας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε, γιατί οι μεταλλάξεις είναι «ύπουλες» και πολύ πιο μεταδοτικές: «Προχθές στην εφημερία στο Γεννηματάς είχαμε πάνω από 72 εισαγωγές, είχαμε 10 διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, και είχαμε ηλικίες νέες 25-35 ετών στην πλειονότητα. Οι μεταλλάξεις είναι πολύ επικίνδυνες. Είναι κρίμα να διασωληνώνονται νέοι άνθρωποι. Έρχονται όρθιοι και ύστερα από λίγο η κατάσταση… στραβώνει»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καιρός: Ισχυροί βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας στην...

Μετά από μια σχετικά αίθρια μέρα, αύριο Παρασκευή η...

Ευλογιά: Κίνδυνος για τη φέτα και τις...

Από την εμφάνιση της νόσου στις 20 Αυγούστου 2024,...

Καιρός: Ισχυροί βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας στην...

Μετά από μια σχετικά αίθρια μέρα, αύριο Παρασκευή η...

Ευλογιά: Κίνδυνος για τη φέτα και τις...

Από την εμφάνιση της νόσου στις 20 Αυγούστου 2024,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΠΑΓΝΗ: «Έπεσαν» οι υπογραφές για την επέκταση της ψυχιατρικής κλινικής

Σύμβαση προϋπολογισμού 1,18 εκ. ευρώ για επέκταση ψυχιατρικής κλινικής...

Γιατί παρουσιάζουν «έκρηξη» οι αγχώδεις διαταραχές και η κατάθλιψη στην Κρήτη

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η συνεχής συνδεσιμότητα έχουν...