Παγώνη – Rapid test και διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ για ανεμβολίαστους

Ημερομηνία:

Είσοδο στα σούπερ μάρκετ για τους ανεμβολίαστους με rapid test και διπλή μάσκα, πρότεινε η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην πανδημία.

Όπως τόνισε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, στα σούπερ μάρκετ δεν γίνεται πάντα να εφαρμοστεί ο κανόνας ένα άτομο ανά 8 τ.μ., οι πολίτες πάνε κάθε εβδομάδα και συνεπώς – όπως είπε – είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί από τις επιτροπές.

Μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους για όλους
Η κ. Παγώνη υπογράμμισε ακόμη ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους ενώ εκτίμησε ότι άλλα περιοριστικά μέτρα δεν χρειάζονται καθώς έχουν προκαλέσει κούραση στον κόσμο και πως εάν εφαρμοστούν όσα ήδη ισχύουν «όλα θα πάνε μια χαρά».

Είπε επίσης ότι δεν θα πρέπει να ξαναγίνει συζήτηση περί lockdown ακόμη και για ανεμβολίαστους μόνο και τα μέτρα αυτά να είναι τα τελευταία.

Τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα με σχεδόν 600 άτομα στις ΜΕΘ και με θανάτους σαν να χάνουμε σχεδόν δύο πούλμαν. Συνέστησε προσοχή στα εορταστικά τραπέζια που θα γίνουν.

«Η τρίτη δόση είναι αυτή που θα σώσει την ιστορία όλη» είπε η κ. Παγώνη και παράλληλα απηύθυνε έκκληση και στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη κάνει την πρώτη, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στους αρνητές αλλά σε όσους φοβούνται.

Η απάντηση στον Πολάκη για τα εμβόλια
Απάντησε ακόμη στον Παύλο Πολάκη που αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων, λέγοντας ότι μάλλον δεν έχει δει όλες τις μελέτες, διαφορετικά είναι άστοχη η παρατήρηση που έκανε.

«Δεν ισχύει, γιατί το εμβόλιο όχι μόνο είναι αποτελεσματικό, είναι πολύ αποτελεσματικό και για όλες τις μεταλλάξεις. Και ενημερώνω τον κ. Πολάκη και για τη Δέλτα plus», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις δηλώσεις του υφυπουργού Άκη Σκέρτσου περί μελετών για τη μεταδοτικότητα στους αστυνομικούς, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι ήθελε να αναφερθεί στο πολύ ψηλό ιικό φορτίο στα νοσοκομεία ωστόσο «έπρεπε να το σταματήσει εκεί». Οι μελέτες, πρόσθεσε, δεν ξεχωρίζουν, είναι όλοι μέσα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Υπουργείο Τουρισμού: Δύο νέες προκηρύξεις για την...

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται από τις...

Ο Ιούλιος «έψησε» την Ελλάδα – Ανάμεσα...

Ο Ιούλιος του 2026 χαρακτηρίστηκε από ελαφρώς υψηλότερες του...

Υπουργείο Τουρισμού: Δύο νέες προκηρύξεις για την...

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται από τις...

Ο Ιούλιος «έψησε» την Ελλάδα – Ανάμεσα...

Ο Ιούλιος του 2026 χαρακτηρίστηκε από ελαφρώς υψηλότερες του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Υπουργείο Τουρισμού: Δύο νέες προκηρύξεις για την ενίσχυση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται από τις...

Ο Ιούλιος «έψησε» την Ελλάδα – Ανάμεσα στους θερμότερους από το 2010

Ο Ιούλιος του 2026 χαρακτηρίστηκε από ελαφρώς υψηλότερες του...

Οδηγίες ΕΟΔΥ για λαγοκέφαλο: Πάμε εγκαίρως στον γιατρό, τα συμπτώματα εξελίσσονται γρήγορα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται στο...

Συντάξεις: Οι πέντε κόφτες λόγω μνημονίων και νόμου Κατρούγκαλου

Οι συνολικές απώλειες εισοδήματος των συνταξιούχων την περίοδο 2015...