Πανελλαδική 24ωρη απεργία στα ΚΤΕΛ

Ημερομηνία:

Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών περί «Ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις».

Όπως καταγγέλλουν, για πρώτη φορά από την ίδρυση των ΚΤΕΛ, νομοθετείται η πλήρης κατάργηση κάθε κεκτημένου και κάθε δικαιώματος για τους εργαζόμενους, κάθε θεσμικού πλαισίου προστασίας του επιβατικού κοινού και κάθε κανόνα προάσπισης του αγαθού της οδικής ασφάλειας.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), η οποία προγραμματίζει επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη, στις 9 το πρωί στον Κεντρικό Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ, στην οδό Λιοσίων, «για πρώτη φορά κυβέρνηση επιτίθεται με μένος, εμπάθεια και στοιχεία εκδικητικότητας κατά ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων, του οποίου η συνεισφορά στη λειτουργία και στην εκτέλεση του έργου της δημόσιας συγκοινωνίας δεν αμφισβητείται και αφήνει αυτόν έρμαιο της ακόρεστης απληστίας της εργοδοσίας».

Η ΟΣΜΕ απαιτεί την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν τα ΚΤΕΛ και κυρίως εκείνης, με την οποία, όπως υποστηρίζει, καταργείται ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού.

Και αναφερόμενη στις προτεινόμενες ρυθμίσεις, επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο προβλέπει τα εξής:

Επιτρέπει τη χρήση της θέσης πληρώματος των λεωφορείων από επιβάτη σε βάρος της ασφάλειας του προσωπικού και των επιβατών!
Επιτρέπει την εκπροσώπηση των μετόχων με απλή εξουσιοδότηση στις

Γενικές τους Συνελεύσεις, παρά την αντίθεσή τους.
Διατηρεί το προνόμιο της ισόβιας σύνταξης των Προέδρων των ΚΤΕΛ από τα χρήματα των επιβατών και της προσαύξησης 5% επί του εισιτηρίου.

Ολοκληρώνει το επονομαζόμενο και ως «πλιάτσικο στη συγκοινωνία» με τη χορήγηση του <μικρού δώρου> των 45 εκατομμυρίων ευρώ στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ΚΤΕΛ, ρίχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και το τελευταίο «φύλλο συκής», το φύλλο της απροκάλυπτης στήριξης των ιδιωτικών συμφερόντων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 121 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Σχολεία: Ελλείψεις ένα μήνα μετά το πρώτο...

Παρατηρούνται κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 121 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Σχολεία: Ελλείψεις ένα μήνα μετά το πρώτο...

Παρατηρούνται κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου

Ο Αντιδήμαρχος Tάσος Τσατσάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Δήμος Καντάνου Σελίνου:Επαναλειτουργία και άνοιγμα Φαραγγιού Αγίας Ειρήνης

𝝚𝝥𝝖𝝢𝝖𝝠𝝚𝝞𝝩𝝤𝝪𝝦𝝘𝝞𝝖 𝝟𝝖𝝞 𝝖𝝢𝝤𝝞𝝘𝝡𝝖 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου...

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει «Η δίκη του Μάνου Χατζιδάκι»

(βασισμένο σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» 8/6/1963) - «Γραφείο λογοκρισίας»...

Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής αεροπορικής πολιτικής η Κρήτη και η περιφερειακή συνδεσιμότητα

Την ανάγκη ενίσχυσης της περιφερειακής και νησιωτικής συνδεσιμότητας, με...