Πανελλαδική απεργία ανακοίνωσαν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Ημερομηνία:

Την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, με πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα στην Αθήνα (13.00), αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Ομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης «Ομόνοια», διαμαρτυρόμενη για νομοσχέδιο, που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε προ ημερών για ψήφιση στη Βουλή και κινείται προς την κατεύθυνση αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ενώ ρυθμίζονται και διάφορα άλλα θέματα αρμοδιότητας των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η «Ομόνοια» σημειώνει ότι η προαναφερόμενη κινητοποίηση είναι η πρώτη σειράς άλλων που εξετάζονται, ενώ τονίζει: «ζητάμε, έστω και την ύστατη ώρα, επιτέλους να μας ακούσει η κυβέρνηση».

Ορισμένα από τα αιτήματα των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα εξής: ίδρυση νομικών προσώπων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών, να συνεχίσει η απρόσκοπτη προσέλευση παραγωγών στις λαϊκές αγορές και να μην προκηρύσσονται οι θέσεις (παραγωγών) μία φορά ετησίως, «όχι» στην οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών σε εμπόρους κ.ά.

Στην ανακοίνωσή της, η «Ομόνοια» υπεραμύνεται ακόμα του κοινωνικού θεσμού των λαϊκών αγορών και σημειώνει ότι «οι λαϊκές αγορές ανήκουν στους Έλληνες καταναλωτές, δεν χαρίζονται σε μονοπώλια, δεν πωλούνται».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ θα...

Η ρύθμιση αυτή αφορά εργαζόμενους που προσλήφθηκαν πριν από...

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τους Έλληνες...

Η απόφαση εκδόθηκε από τουρκικό δικαστήριο για το περιστατικό...

Εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ θα...

Η ρύθμιση αυτή αφορά εργαζόμενους που προσλήφθηκαν πριν από...

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τους Έλληνες...

Η απόφαση εκδόθηκε από τουρκικό δικαστήριο για το περιστατικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία ο 47χρονος πατέρας 16χρονου παιδιού με αυτισμό στα Χανιά

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 47χρονο για απλή σωματική...

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τους Έλληνες που άνοιξαν σημαία στην Αγία Σοφία

Η απόφαση εκδόθηκε από τουρκικό δικαστήριο για το περιστατικό...