Πανελλαδική απεργία ανακοίνωσαν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Ημερομηνία:

Την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, με πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα στην Αθήνα (13.00), αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Ομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης «Ομόνοια», διαμαρτυρόμενη για νομοσχέδιο, που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε προ ημερών για ψήφιση στη Βουλή και κινείται προς την κατεύθυνση αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ενώ ρυθμίζονται και διάφορα άλλα θέματα αρμοδιότητας των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η «Ομόνοια» σημειώνει ότι η προαναφερόμενη κινητοποίηση είναι η πρώτη σειράς άλλων που εξετάζονται, ενώ τονίζει: «ζητάμε, έστω και την ύστατη ώρα, επιτέλους να μας ακούσει η κυβέρνηση».

Ορισμένα από τα αιτήματα των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα εξής: ίδρυση νομικών προσώπων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών, να συνεχίσει η απρόσκοπτη προσέλευση παραγωγών στις λαϊκές αγορές και να μην προκηρύσσονται οι θέσεις (παραγωγών) μία φορά ετησίως, «όχι» στην οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών σε εμπόρους κ.ά.

Στην ανακοίνωσή της, η «Ομόνοια» υπεραμύνεται ακόμα του κοινωνικού θεσμού των λαϊκών αγορών και σημειώνει ότι «οι λαϊκές αγορές ανήκουν στους Έλληνες καταναλωτές, δεν χαρίζονται σε μονοπώλια, δεν πωλούνται».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά...

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά...

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νοσταλγία δεν είναι απλώς...

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ -Πακέτο κοντά στα 2 δισ. και τελική ημερομηνία εκλογών

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Τρίτη 14 Ιουλίου – Αναλυτικά οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 14 Ιουλίου,...

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά όταν εμφανιστεί το πρόβλημα

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...