Πανελλαδική απεργία ανακοίνωσαν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Ημερομηνία:

Την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, με πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα στην Αθήνα (13.00), αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Ομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης «Ομόνοια», διαμαρτυρόμενη για νομοσχέδιο, που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε προ ημερών για ψήφιση στη Βουλή και κινείται προς την κατεύθυνση αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ενώ ρυθμίζονται και διάφορα άλλα θέματα αρμοδιότητας των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η «Ομόνοια» σημειώνει ότι η προαναφερόμενη κινητοποίηση είναι η πρώτη σειράς άλλων που εξετάζονται, ενώ τονίζει: «ζητάμε, έστω και την ύστατη ώρα, επιτέλους να μας ακούσει η κυβέρνηση».

Ορισμένα από τα αιτήματα των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα εξής: ίδρυση νομικών προσώπων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών, να συνεχίσει η απρόσκοπτη προσέλευση παραγωγών στις λαϊκές αγορές και να μην προκηρύσσονται οι θέσεις (παραγωγών) μία φορά ετησίως, «όχι» στην οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών σε εμπόρους κ.ά.

Στην ανακοίνωσή της, η «Ομόνοια» υπεραμύνεται ακόμα του κοινωνικού θεσμού των λαϊκών αγορών και σημειώνει ότι «οι λαϊκές αγορές ανήκουν στους Έλληνες καταναλωτές, δεν χαρίζονται σε μονοπώλια, δεν πωλούνται».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο...

Στα αγροτικά μπλόκα πέρασαν τα Χριστούγεννα αγρότες και κτηνοτρόφοι,...

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Το «σχέδιο τριών σταδίων»...

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της 87χρονης Ελένης...

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο...

Στα αγροτικά μπλόκα πέρασαν τα Χριστούγεννα αγρότες και κτηνοτρόφοι,...

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Το «σχέδιο τριών σταδίων»...

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της 87χρονης Ελένης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δωρεά 500 βιβλίων σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Με 500 βιβλία εμπλουτίζονται οι βιβλιοθήκες τριών σχολείων στο...

Πέθανε ο Ανωγειανός λυράρης Μανώλης Σκουλάς

Η Κρήτη αποχαιρετά έναν αγαπημένο λυράρη με σημαντική προσφορά...

Κρήτη: Αγροκτηνοτρόφοι μοιράζουν βραστό κρέας σε πολίτες στο Ρέθυμνο

«Να ζήσουμε και να παράγουμε θέλουμε και να αγωνιστούμε...