Πάνω από 375 εκατ. σε αγρότες -Για Εξισωτική Αποζημίωση και Μέτρο Ενίσχυσης του ελαιόλαδου

Ημερομηνία:

Πάνω από 375 εκατομμύρια στους Έλληνες αγρότες για Εξισωτική Αποζημίωση και Μέτρο Ενίσχυσης του ελαιόλαδου ανακοίνωσε το υπ. αγροτικής ανάπτυξης.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών του Υπουργείου για την ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών, ενέκρινε την πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης και της έκτακτης ενίσχυσης των δικαιούχων ελαιοπαραγωγών του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Το συνολικό ύψος που ξεκίνησε να πιστώνεται σταδιακά από την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων ανέρχεται συνολικά σε 248.935.503,18 ευρώ – αυξημένο σε σχέση με πέρυσι κατά 14.197.251,05 ευρώ – και αφορά σε 372.435 δικαιούχους.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε σήμερα 24/12/2020 και η καταβολής της έκτακτης ενίσχυσης ύψους126.331.277,76 ευρώ σε 143.650 δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς στο πλαίσιο του Μέτρου 21. Το συνολικό ποσό που κατευθύνθηκε στους Έλληνες αγρότες ανέρχεται σε 375.277.780,94.

Σε σχετική δήλωση του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης επισημαίνει τα εξής: «Όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί και σύμφωνα με τον χρονοπρογραμματισμό μας, καταβλήθηκε στους ελαιοπαραγωγούς μας η έκτακτη ενίσχυση για την στήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας στην δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύουμε. Αξίζει να τονίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που στηρίζεται με τόσο σημαντικούς πόρους ο συγκεκριμένος κλάδος και μάλιστα μέσα από ένα συγχρηματοδοτούμενο μέτρο του ΠΑΑ, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή με διαδικασίες εξπρές, γεγονός που οφείλεται στις συντονισμένες προσπάθειες και την εντατική συνεργασία των Υπηρεσιών μας με την Ε.Ε.

Οι πληρωμές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για το συγκεκριμένο Μέτρο σε συνδυασμό με τους πόρους ύψους 249 εκ. ευρώ που πληρώθηκαν επίσης σήμερα μέσα από το Μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης, έδωσαν μια ισχυρή ένεση ρευστότητας στην αγροτική μας οικονομία, στηρίζοντας το εισόδημα των παραγωγών, ιδιαίτερα στις ορεινές, τις νησιωτικές και τις μειονεκτικές περιοχές της πατρίδας μας».https://www.iefimerida.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το «κράτος» των Βοριζίων: Οι 107 καταγγελίες...

Εδώ και χρόνια φαίνεται πως οι κάτοικοι σε περιοχές...

Αγροτικός «πόλεμος» στην Κρήτη: Ελέγχουν και τα…...

Σε κατάσταση έντονης ανησυχίας βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί και κτηνοτρόφοι,...

Το «κράτος» των Βοριζίων: Οι 107 καταγγελίες...

Εδώ και χρόνια φαίνεται πως οι κάτοικοι σε περιοχές...

Αγροτικός «πόλεμος» στην Κρήτη: Ελέγχουν και τα…...

Σε κατάσταση έντονης ανησυχίας βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί και κτηνοτρόφοι,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τους Έλληνες που άνοιξαν σημαία στην Αγία Σοφία

Η απόφαση εκδόθηκε από τουρκικό δικαστήριο για το περιστατικό...

Στο νοσοκομείο ο θείος, στη φυλακή τα ανίψια

Παραμένει νοσηλευόμενος ο 43χρονος, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να...

Από την πρώτη Κυριακή η εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου – Καταργείται η δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών

Στις αλλαγές περιλαμβάνεται, επίσης, η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και...