Παπαζάχος για τον Ολλανδό που προβλέπει ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα – «Δεν έχει μεθοδολογία, δεν έχει δεδομένα»

Ημερομηνία:

Θέση πήρε σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν η Ελλάδα να αναμένει ισχυρό σεισμό μεταξύ 15-23 Αυγούστου, ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος.

Η πρόβλεψη του σεισμού έρχεται από τον ολλανδό Φρανκ Χούγκερμπετς, ερευνητής στο επάγγελμα, ο οποίος σε πρόσφατη ανάρτησή του έκανε λόγο για σεισμό σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και το Αιγαίο.

«Ο σεισμολόγοι αλλά πάρα πολλές επιστήμες ταλαιπωρούνται από ανθρώπους οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται ερευνητές και δυστυχώς αυτή τη στιγμή το Διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αναπαράγει με ανεύθυνο τρόπο ειδήσεις.

»Αυτός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι ερευνητής, δεν δουλεύει σε κανένα ερευνητικό κέντρο, δεν έχει κάποια επιστημοσύνη, ο όποιος ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μεθόδους αστρονομίας και μπορεί να προβλέψει τους σεισμούς. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει μεθοδολογία, δεν έχει δεδομένα.

«Ας προφυλαχτούμε από όλους αυτούς τους επιστημονικούς τσαρλατάνους»

»Οι Έλληνες που ζουν στη χώρα με την υψηλότερη σεισμικότητα στην Ευρώπη, πρέπει να κλείσουν λίγο τα αυτιά τους και να μην αναπαράγουν και να μην υιοθετούν ο,τιδήποτε βλέπουν εκεί έξω.

»Η ψευδοεπιστήμη, η οποία έχει μια έξαρση στις μέρες μας, είναι μια από τις σύγχρονες μάστιγες της επιστήμης, όχι μόνο σεισμολογία. Το φαινόμενο αυτό ταλαιπωρεί όλες οι επιστημονικές ειδικότητες», δήλωσε ο κ. Παπαζάχος μιλώντας στο ERTNews.

«Ας προφυλαχτούμε από όλους αυτούς τους επιστημονικούς τσαρλατάνους», είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας το θέμα αυτό.

Ο σεισμός στο Άγιο Όρος

«Είναι πολύ περισσότερο από δέκα μέρες που έχει ξεκινήσει η δραστηριότητα στο Άγιο Όρος, και συγκεκριμένα εδώ και σχεδόν ένα μήνα, με μικρότερους σεισμούς… Υπάρχει ένα κομμάτι στις νότιες νοτιοδυτικές ακτές του Αγίου Όρους, το πιο βόρειο τμήμα και πιο κοντά στο Μαίναλο, ανάμεσα στις Καρυές και στην Ουρανούπολη, το οποίο σε ένα τμήμα του γύρω στα 10 με 15 χιλιόμετρα, έχει ενεργοποιηθεί με μια σειρά από μικροσεισμούς, οι οποίοι φαίνεται ότι σχετικά επιμένουν.

»Δεν είναι κάποιο ρήγμα γνωστό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση απλώς επειδή το κομμάτι που έχει ενεργοποιηθεί είναι μεγάλο και επειδή το Άγιο Όρος φιλοξενεί κτίρια μοναδικής ιστορικής και θρησκευτικής αξίας, τα οποία όμως δεν είναι σύγχρονα, υπήρχε μια επιφυλακτικότητα γιατί θα μπορούσε να γίνει κάποιος πιο ισχυρός σεισμός, ο οποίος θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην...

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...

Καιρός: Επιστροφή με αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και...

Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται τις επόμενες ημέρες, με...

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην...

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...

Καιρός: Επιστροφή με αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και...

Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται τις επόμενες ημέρες, με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο: Τέσσερις τραυματίες μετά από τροχαίο στη διασταύρωση – καρμανιόλα της Καρέ

Για την κατάσταση της υγείας τους μίλησε στο Cretalive...

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά το 1919, από έναν Κρητικό Αρχιμανδρίτη

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...

«Πράσινο φως» για το δημοτικό ελικοδρόμιο στη Γαύδο

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο αν θα υπάρξει ανάδοχος...

Πολλαπλά περιστατικά διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης – Πάνω από 120 άτομα σε λίγες ώρες

Αυξημένη κινητικότητα καταγράφεται από τα ξημερώματα της Κυριακής του...