Παραλίγο σύγκρουση ρομποτικού τρένου του ΟΣΕ με ΙΧ στην Πάτρα

Ημερομηνία:

Tον… «χάρο με τα μάτια του» είδε ένας οδηγός στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης (29.03.2023), όταν ήρθε αντιμέτωπος με το ειδικό «ρομποτικό» όχημα του ΟΣΕ, στη διάβαση της Διγενή Ακρίτα, στον Καστελλόκαμπο Πάτρας.

Σώθηκε από τύχη – Δεν είχαν κατέβει οι μπάρες
Σύμφωνα με το pelop.gr, ο οδηγός από την Πάτρα δήλωσε πως οι μπάρες του ΟΣΕ δεν είχαν κατέβει ούτε υπήρχε φωτεινή σήμανση και το τεράστιο μηχάνημα κινείτο πάνω στις ράγες.

Ευτυχώς ο οδηγός πρόλαβε και σταμάτησε, όμως λέει πως αν ήταν λίγο πιο μπροστά, το τρένο, θα είχε πέσει πάνω του.

Το συγκεκριμένο «ρομποτικό» μηχάνημα βρίσκεται στο Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, στην οδό Αθηνών και αναλαμβάνει να «φέρει στα ίσα τους» τις ράγες, με ακρίβεια εκατοστού, ενώ «φροντίζει» και για τις κλίσεις, το υψόμετρο και τις γωνίες των σιδηροτροχιών. Το Plasser 08 275/4 αναλαμβάνει «εργασία» τις νυχτερινές ώρες, για να μην παρενοχλείται η κίνηση του τοπικού Προαστιακού!

Οι καθιζήσεις λόγω βάρους των συρμών, αλλά ακόμη και εξαιτίας φυσιολογικών βυθίσεων στο υπόστρωμα των γραμμών, θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες, σε σημείο ακόμη και εκτροχιασμού.

Το «ρομποτικό» τρένο ανά τακτά διαστήματα και όταν διαπιστωθεί, είτε από μηχανοδηγούς είτε από πεζοπόρα τμήματα της εταιρείας που έχει την ευθύνη συντήρησης, πως σε κάποια χιλιομετρική θέση εμφανίζεται πρόβλημα, οπότε αναλαμβάνει «δράση».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος – Τι...

Από το 2026 τίθενται σε εφαρμογή τα «πορτοκαλί» τιμολόγια...

Τραγωδία στην Χαλκίδα: Νεκρή 13χρονη μαθήτρια από...

Η Κάτια « είχε αυτή τη μαγική ουσία που...

Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος – Τι...

Από το 2026 τίθενται σε εφαρμογή τα «πορτοκαλί» τιμολόγια...

Τραγωδία στην Χαλκίδα: Νεκρή 13χρονη μαθήτρια από...

Η Κάτια « είχε αυτή τη μαγική ουσία που...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ορίστηκε το Δ.Σ του νοσοκομείου Ρεθύμνης

Δημοσιεύθηκε και επίσημα σε ΦΕΚ ο ορισμός των μελών...

Εκκλησία Κρήτης: στα τέλη Ιανουαρίου η Σύνοδος για τη διπλή εκλογή Μητροπολιτών

Μια διαδικασία που διεξαχθεί αναπόφευκτα και με την ψήφο...

Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος – Τι αλλάζει και ποιοι κερδίζουν

Από το 2026 τίθενται σε εφαρμογή τα «πορτοκαλί» τιμολόγια...