Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ μέχρι τις 10 το πρωί

Ημερομηνία:

Παράνομη μέχρι τις δέκα το πρωί κρίθηκε πριν λίγο από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η απεργία της ΑΔΕΔΥ για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Νωρίτερα, το υπουργείο Παιδείας είχε καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για αύριο από την ΑΔΕΔΥ, για τη διασφάλιση των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ΟΛΜΕ ζήτησε επίσης να εξαιρεθούν τα μέλη της από την απεργία.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Δεδομένης της κρισιμότητας της περίστασης, η ΟΛΜΕ απηύθυνε και η ίδια αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ωστόσο δεν έχει απαντηθεί.

Ετσι, το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με μοναδικό σκοπό να διασφαλιστεί – στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο – ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καιρός: Αυτός θα είναι ο φετινός χειμώνας...

Ευχάριστα είναι τα πρώτα νέα από την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη. Τα...

Τα νέα φάρμακα για την παχυσαρκία δεν...

Εξι ερωτήσεις και απαντήσεις που αποτυπώνουν τους πιθανούς κινδύνους...

Καιρός: Αυτός θα είναι ο φετινός χειμώνας...

Ευχάριστα είναι τα πρώτα νέα από την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη. Τα...

Τα νέα φάρμακα για την παχυσαρκία δεν...

Εξι ερωτήσεις και απαντήσεις που αποτυπώνουν τους πιθανούς κινδύνους...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related