Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο Τζούνης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην δισκοβολία F56

Ημερομηνία:

Ο Κωνσταντίνος Τζούνης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό δισκοβολίας στην κατηγορία F56 των Παραολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Παρίσι.

Ο Ελληνας δισκοβόλος θα βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς στην 5η ρίψη του, έστειλε τον δίσκο του στα 41 μέτρα και 32 εκατοστά, ενώ οι υπόλοιπες προσπάθειες του Τζούνη μετρήθηκαν στα 39.14μ, 39,90μ και 37,87μ, ενώ είχε και δύο άκυρες.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος, Κλοντινέϊ Ντο Σάντος Μπατίστα με 46.86μ και το αργυρό, ο Ινδός, Γιογκές Κατούνια με 42.22 μέτρα.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελληνας Παραολυμπιονίκης, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Θέλω να πω: «Μάνα, τα καταφέραμε»! Ηταν ένας στόχος μου, να γίνω Παραολυμπιονίκης με μετάλλιο. Και ήθελα πρώτα απ’ όλα να αποδείξω στον ευατό μου, ότι όλα όσα έκανα μετά το Τόκιο, δεν πήγαν χαμένα. Γιατί τέσσερα χρόνια, δεν είναι λίγα. Εκανα πολύ σκληρή δουλειά. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και όλοι ήμασταν κοντά στις επιδόσεις. Είχα άγχος για τις άκυρες βολές, όπως συνέβη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και οι συνθήκες αυτού του αγώνα, ήταν ιδιαίτερες. Ηλθα με ευρωπαϊκό ρεκόρ, καλύτερο από την επίδοση του αθλητή που πήρε το αργυρό μετάλλιο, αλλά υπήρχε το άγχος και οι ιδιαίτερες συνθήκες. Ήλθε να με δει η οικογένεια μου και ήθελα να τους κάνω υπερήφανους. Ευχαριστώ Ελλάδα»!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αλκοόλ από τα 12: Συναγερμός για τους...

Η κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, με...

Οικισμοί: Νέα πλατφόρμα για όσους χάνουν δικαίωμα...

Οι 12.000 οικισμοί κάτω των 2.000 κατοίκων μπαίνουν σε...

Αλκοόλ από τα 12: Συναγερμός για τους...

Η κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, με...

Οικισμοί: Νέα πλατφόρμα για όσους χάνουν δικαίωμα...

Οι 12.000 οικισμοί κάτω των 2.000 κατοίκων μπαίνουν σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Άρση απόφασης ακαταλληλότητας νερών κολύμβησης Νέα Χώρα

Μετά τον από 17-08-2026 επιτόπιο υγειονομικό έλεγχο από τη...

Ξεκινά η νέα θητεία στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων – Ορκίστηκε το νέο Δ.Σ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον χώρο του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, η...